Watersnood

Watersnood - Kees Slager | Tiliboo-afrobeat.com

...ersnood van 1953, meestal aangeduid als de Watersnoodramp of Februariramp en aanvankelijk ook wel als Sint-Ignatiusvloed of Beatrixvloed, voltrok zich in de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari 1953 ... De 85 beste afbeeldingen van Watersnood Dordrecht | Stad ... ... . De ramp werd veroorzaakt door een stormvloed in combinatie met springtij, waarbij het water in de trechtervormige zuidelijke Noordzee tot extreme hoogte steeg. De Watersnoodramp van 1953 is de grootste natuurramp in de Nederlandse naoorlogse geschiedenis. Meer dan 1800 mensen komen bij de ramp om het leven. Een overstroming is een gebeurtenis waarbij een aanzienlijke hoeveelheid water uit een zee, rivier of meer plaatsen bereikt die normaal gesproken niet onder ... Watersnood - Entoen.nu ... . Meer dan 1800 mensen komen bij de ramp om het leven. Een overstroming is een gebeurtenis waarbij een aanzienlijke hoeveelheid water uit een zee, rivier of meer plaatsen bereikt die normaal gesproken niet onder water staan. Indien dit ernstige vormen aanneemt, spreekt ...

INFORMATIE

AUTEUR
Kees Slager
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Watersnood.pdf

OMSCHRIJVING

Auteur Kees Slager, bekend van o.m. zijn standaardwerk 'De Ramp, een Reconstructie' , beschrijft in dit 640 blz. dikke boek de geschiedenis van de eeuwenoude strijd die in de Delta van zuidwest Nederland tegen het water is gevoerd. Hij neemt u mee terug naar lang vervlogen eeuwen, maar staat ook stil bij de huidige en toekomstige situaties op het gebied van water en veiligheid. Het boek verschijnt in samenwerking met het Watersnoodmuseum in het Zeeuwse Ouwerkerk.Uiteraard is het belangrijkste deel van dit boek gewijd aan De Ramp van 1953. Honderden, veelal unieke foto's laten op groot formaat de verwoesting van weleer zien. In woord en beeld worden de in februari 1953 getroffen gebieden in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant belicht en zo ook de delen van België en Engeland die zwaar te lijden hadden van De Ramp.

Wil je het boek lezen?Watersnood in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kees Slager. Lezen Watersnood Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN