Turks Fruit

Turks Fruit - Jan Wolkers | Tiliboo-afrobeat.com

...ks fruit door Jan Wolkers Door gebruik te maken van Scholieren ... Lokum (Turks fruit) - Recept - Allerhande - Albert Heijn ... .com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Turks fruit is een Nederlandse dramafilm uit 1973 van Paul Verhoeven met in de hoofdrollen Rutger Hauer en Monique van de Ven, naar de roman Turks fruit van Jan Wolkers.. Turks fruit is met ruim 3,3 miljoen bezoekers de succesvolste Nederlandse bioscoopfilm aller tijden.De film kreeg een Oscarnominatie voor beste niet-Engelstalige ... Turks fruit | Lezen voor de lijst | Jeugdbibliotheek 15-18 ... ... .De film kreeg een Oscarnominatie voor beste niet-Engelstalige productie en won, in 1999, na een publieksenquête tijdens het ... Turks fruit is een liefdesroman van Jan Wolkers uit 1969.Centraal in het verhaal staan de relatie van de hoofdpersoon (een beeldhouwer die als naamloze ik-verteller optreedt) met zijn uit A...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Wolkers
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
Turks Fruit.pdf

OMSCHRIJVING

"Het verhaal begint als hij op bed ligt en terugdenkt aan zijn tijd met Olga. Hij ontmoet haar als hij staat te liften. Ze gaan samenwonen en trouwen. Hij blikt terug op de hoogtepunten uit hun relatie en vertelt over verschillende gebeurtenissen uit Olga's leven. Een verhaal dat Olga hem vertelde ging over haar pop die ze echt eten gaf en waar dan later maden uit kwamen. Daarom wilde ze daarna nooit meer met poppen spelen.Over haar vader, een wat tragikomische man die hij wel aardig vindt. De moeder van Olga kan hij niet uitstaan, ze is een vrouw die vreemdgaat, maar zich thuis voordoet als de goede echtgenote.Hij vertelt ook over de seksuele relatie die hij met Olga had en die heel belangrijk voor hem was. Ook over de fijne vakantie op Ameland en de keren dat Olga voor hem model stond.Langzaam wordt er naar de climax toegewerkt. Als Olga tijdens een diner zit te flirten met een zakenrelatie van haar ouders, komt het keerpunt in hun relatie. De ikfiguur slaat Olga, waarna Olga hem verlaat en teruggaat naar haar moeder. Nadat Olga hem heeft verlaten, heeft de ikfiguur veel kortstondige relaties met andere vrouwen, die hij steeds met Olga vergelijkt, maar niemand kan aan haar tippen. Hij verhuurt een kamer aan twee Amerikaanse meisjes, maar schopt ze er weer uit als hun vogels alles onder poepen. Olga trouwt nog twee keer en woont een aantal jaren in het buitenland. Ze reist veel en stuurt hem nog kaartjes en brieven. Deze huwelijken lopen op niets uit. Soms komen de ikfiguur en Olga elkaar in de stad tegen en praten dan wat met elkaar, zonder eigenlijk iets te zeggen.Olga krijgt last van erge hoofdpijn en het blijkt dat ze een hersentumor heeft, die niet helemaal verwijderd kan worden. Door de vele bestralingen verliest zij haar haren en de ikfiguur koopt een pruik voor haar. Hij bezoekt haar elke dag in het ziekenhuis en ziet haar aftakelen. Ze durft niets meer te eten behalve Turks fruit, omdat ze denkt dat haar voortanden er uit vallen als ze iets hards eet, net als toen ze klein was. De ikfiguur koopt dan op de markt Turks fruit voor haar. Ze sterft op een vroege voorjaarsavond. Ze wordt met haar pruik op gecremeerd.Turks fruit wordt voorgelezen door Jan Wolkers zelf."

Wil je het boek lezen?Turks Fruit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Wolkers. Lezen Turks Fruit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN