Onhandig Bloesemend

Onhandig Bloesemend - Ramsey Nasr | Tiliboo-afrobeat.com

...g bloesemend wordt meerdere malen herdrukt, en bekroond met de Hugues C ... Onhandig bloesemend : gedichten (Book, 2004) [WorldCat.org] ... . Pernathprijs. In de Volkskrant schrijft Piet Gerbrandy: 'Deze poëzie fonkelt en bruist, zwelgt in tierlantijnen die vervolgens weer genadeloos worden afgeserveerd en durft woorden als 'ziel' en 'hart' in te zetten zonder dat het belachelijk wordt.' "Onhandig bloesemend" wordt meerdere malen herdrukt, en bekroond met de Hugues C. Pernathprijs. In de Volkskrant schrijft Piet Gerbrandy: Deze poëzie ... Onhandig bloesemend | Tumblr ... . Pernathprijs. In de Volkskrant schrijft Piet Gerbrandy: Deze poëzie fonkelt en bruist, zwelgt in tierlantijnen die vervolgens weer genadeloos worden afgeserveerd en durft woorden als ziel en hart in te zetten zonder dat het belachelijk wordt. Ramsey Nasr denderde in 2000 de poëzie binnen met de bundel 27 gedichten & geen lied waarvoor hij de nominaties binnenhaalde voor de C. Buddingh'-prijs en H.C. Pernathprijs. De monoloog in verzen Geen lied we...

INFORMATIE

AUTEUR
Ramsey Nasr
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Onhandig Bloesemend.pdf

OMSCHRIJVING

Na de lovend ontvangen debuutbundel 27 gedichten & Geen lied vestigt Nasr definitief zijn naam als dichter. Onhandig bloesemend wordt meerdere malen herdrukt, en bekroond met de Hugues C. Pernathprijs. In de Volkskrant schrijft Piet Gerbrandy: 'Deze poëzie fonkelt en bruist, zwelgt in tierlantijnen die vervolgens weer genadeloos worden afgeserveerd en durft woorden als 'ziel' en 'hart' in te zetten zonder dat het belachelijk wordt.' Nasr laat zich in zijn tweede bundel inspireren door zowel de liefde als de verschrikkingen van oorlog en politieke conflicten. Maar bovenal staat, meer nog dan in zijn eerste bundel, de muziek centraal, als inspiratiebron en zelfs als beoogd resultaat. Nasr lijkt te willen componeren met taal. Niet voor niets eindigt onhandig bloesemend met het lange gedicht 'wintersonate', volledig gemodelleerd naar de altvioolsonate die de sovjetcomponist Sjostakovitsj op zijn sterfbed schreef. Ook Schumanns liedcyclus 'Dichterliebe' vormt een hoofdthema van deze bundel. Met onhandig bloesemend weet Nasr zowel de poëzieliefhebbers als de poëziekritiek definitief te overtuigen van zijn grote talent. 'Voor de zuivere minnaar bestaat geen verschil / tussen lelie en waterstofbom'. Liefde en politiek gaan hand in hand in deze muzikale poëzie.

Wil je het boek lezen?Onhandig Bloesemend in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ramsey Nasr. Lezen Onhandig Bloesemend Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN