Montaigne 10 - Algoritmes en grondrechten

Montaigne 10 - Algoritmes en grondrechten - Janneke Gerards | Tiliboo-afrobeat.com

...tmes en grondrechten Vetzo, Gerards en Nehmelman De opkomst van algoritme-gedreven technologieën als Big Data, ... Algoritmes en grondrechten [e-Book] - Max Vetzo - (ISBN ... ... ... reeks van het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging, Universiteit Utrecht. 10. Algoritmes en grondrechten. Algoritmesengrondrechten MaxVetzo JannekeGerards RemcoNehmelman Montaigne 10 - Algoritmes en grondrechten (Paperback). De opkomst van algoritme-gedreven technologieën als Big Data, Internet of Things en Kunstmatige... Algoritmes en grondrechten Onderzoek van de Universiteit Utrecht naar de (mogelijke) aantasting van grondrec ... Algoritmes en grondrechten door Janneke Gerards, Remco ... ... ... Algoritmes en grondrechten Onderzoek van de Universiteit Utrecht naar de (mogelijke) aantasting van grondrechten in Nederland als gevolg van het gebruik van big data, het Internet of Things en kunstmatige intelligentie. De opkomst van algoritme-gedreven technologieën als Big Data, Internet of T...

INFORMATIE

AUTEUR
Janneke Gerards
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Montaigne 10 - Algoritmes en grondrechten.pdf

OMSCHRIJVING

De opkomst van algoritme-gedreven technologieën als Big Data, Internet of Things en Kunstmatige Intelligentie levert een breed scala aan nieuwe grondrechtelijke uitdagingen op. Deze technologieën hebben bijvoorbeeld effect op de keuzes die we maken en daarmee op onze persoonlijke autonomie, en ingebouwde vooroordelen in algoritmes kunnen leiden tot ongelijke behandeling.Nadere identificatie en analyse van de diverse grondrechtelijke uitdagingen is nodig om een gerichte aanpak van de problemen mogelijk te maken. In dit boek wordt daarom, specifiek voor Nederland, in kaart gebracht wat de (potentiële) impact is van Big Data, het Internet of Things en Kunstmatige Intelligentie op vrijheidsrechten, gelijkheidsrechten, privacyrechten en procedurele rechten. Centraal staat de gemeenschappelijke deler van de drie algoritme-gedreven technologieën: het gebruik van slimme algoritmes.Het boek biedt zo een actueel en systematisch overzicht van grondrechtelijke knelpunten in relatie tot een van de meest urgente maatschappelijke uitdagingen van dit moment. Dit maakt het boek relevant voor iedereen die zich vanuit juridisch of technologisch perspectief bezighoudt met digitalisering en recht, zowel in de wetenschap als in de (rechts)praktijk.

Wil je het boek lezen?Montaigne 10 - Algoritmes en grondrechten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Janneke Gerards. Lezen Montaigne 10 - Algoritmes en grondrechten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN