Portugese Wijnen

Portugese Wijnen - R.L.M. Pierik | Tiliboo-afrobeat.com

...elt een rol in Portugal's wijngeschiedenis ... Wijn uit Portugal | Voordeligste prijzen | Wijnvoordeel ... . Toen Engeland in de 17e eeuw in oorlog was met Frankrijk, konden de Britten geen Franse wijnen meer importeren, wat leidde tot grootschalige import van Portugese wijnen. In een poging de wijnen te conserveren op de lange zeereizen, zijn de beroemde versterkte zoete port-wijnen ontstaan. PorteVinho is verdeler, invoerder en verkoper van uitsluitend Portugese wijnen, waaronder stille & mousserende wijnen, versterkte wijnen zoals port- en madeirawijn, en likeuren. Onze wijnen behoren tot de betere en top ... Ontdek wijnland Portugal | Gall & Gall ... . Onze wijnen behoren tot de betere en topklasse wijnen van Portugal. Wij selecteerden reeds voor u de beste wijnen van enkele kleinere maar ook bekendere wijnhuizen en dit aan eerlijke prijzen. Portugese Olijfolie Naast schitterende wijnen wordt op de domeinen van de beroemde Herdade do Esporão ook prachtige olijfolie geproduceerd. Op onze site vindt u onder andere de Esporão Virgem Extra Selecção...

INFORMATIE

AUTEUR
R.L.M. Pierik
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Portugese Wijnen.pdf

OMSCHRIJVING

Portugal is een buitenbeentje in de Europese wijnwereld. Mondiale druivenrassen als Chardonnay en Sauvignon hebben er nauwelijks voet aan de grond gekregen, en de eigen druivenrassen vormen nog steeds de belangrijkste basis voor de Portugese wijnen. Dit, tezamen met de grote technische vooruitgang, maakt van Portugal een ware schatkamer voor de wijnliefhebber.Portugese wijnen zijn net als het land zelf bijzonder gevarieerd. Van de lichte vinho verde uit de Minho tot de vaak onderschatte madera van het eiland Madeira. En niet te vergeten de uitgebreide keus aan Portwijnen, van Ruby tot Vintage.Rudolf Pierik geeft in Portugese wijnen een volledig overzicht van de wijnbouw en de DOC-gebieden van Portugal. Bovendien besteedt hij speciale aandacht aan de geschiedenis van de Portugese wijnbouw en de authentieke Portugese druivenrassen. Ten slotte is een uitgebreide woordenlijst opgenomen met Portugese wijntermen, een omvangrijke collectie aanbevolen wijnen en een waarderingsoverzicht van de Portugese wijnen van de afgelopen jaren.

Wil je het boek lezen?Portugese Wijnen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R.L.M. Pierik. Lezen Portugese Wijnen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN