In Katwijk Is Alles Anders

In Katwijk Is Alles Anders - Arie Theodorus Van Deursen | Tiliboo-afrobeat.com

... heeft de wereld ontmoet, en je kunt het merken ... Boekwinkeltjes.nl - In Katwijk is alles anders. Een ... ... . En toch blijft het waar: in Katwijk is alles anders. A.Th. van Deursen (1931) is emeritus hoogleraar nieuwe geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, en auteur van inmiddels klassieke boeken als Mensen van klein vermogen, Een dorp in de polder en De last van veel geluk. Het karakter van de Zuid-Hollandse kustplaats Katwijk kan in drie woorden worden samengevat: 'voetbal, vis en volle kerken', schrijft emeritus hoogleraar geschiedenis aan de Vrije Universiteit, A. Th. Van Deursen in zijn lijvige boek In Katwi ... In Katwijk is alles anders | De Volkskrant ... . Th. Van Deursen in zijn lijvige boek In Katwijk is alles anders. Zijn bespreking van Katwijks wel en wee in de periode 1940-2005 maakt duidelijk dat ... Dat het anders kon, bleek door de vorming van een ander college met de SGP erin. Deze verkiezingsleus was geïnspireerd door het...

INFORMATIE

AUTEUR
Arie Theodorus Van Deursen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
In Katwijk Is Alles Anders.pdf

OMSCHRIJVING

In Katwijk is alles anders. Dat vinden alle steden en dorpen van zichzelf, ja, maar van Katwijk is het waar. Alle Nederlanders erkennen het: een vreemd klein vissersdorpje, waar iedereen naar de kerk gaat. Maar zo klein is Katwijk niet, er wonen veertigduizend mensen, en ze zijn meestal geen vissers meer. Christelijk is het dorp wel, zij het lang niet meer zo massief als in 1940, het jaar waarin deze geschiedenis begint.Sindsdien is er veel veranderd. De vleetvisserij is verdwenen uit Katwijk aan Zee, en de tuinbouw uit Katwijk Binnen. De oude vissershuisjes zijn in de oorlog al afgebroken, en in de nieuwbouwwijken staan nu hoge woonkazernes. Maar vooral heeft het christelijke dorp zijn aandeel gekregen in de enorme geestelijke veranderingen die zich sinds de jaren zestig hebben afgespeeld. Katwijk heeft de wereld ontmoet, en je kunt het merken.En toch blijft het waar: in Katwijk is alles anders.A.Th. van Deursen (1931) is emeritus hoogleraar nieuwe geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, en auteur van inmiddels klassieke boeken als Mensen van klein vermogen, Een dorp in de polder en De last van veel geluk. Hij is woonachtig in Katwijk.

Wil je het boek lezen?In Katwijk Is Alles Anders in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arie Theodorus Van Deursen. Lezen In Katwijk Is Alles Anders Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN