Het zwevende schaakbord

Het zwevende schaakbord - Louis Couperus | Tiliboo-afrobeat.com

...vende schaakbord is vrijwel identiek aan zijn middeleeuwse voorganger, behalve dat Walewein, Gawein geheten bij Couperus, nu op herhalingstocht gaat ... Het zwevende schaakbord - Bibliotheek.nl ... . In de roman zijn de ridders wat lamlendig. Die tafelronde van Koning Arthur is wel aardig, maar de avonturen dienen zich al tien jaar niet meer aan. Samenvatting: Het Zwevende Schaakbord gaat over de Ridders van de Tafelronde, of Ronde Tafel, hoe je het ook maar wilt noemen. Ik kies voor het eerste, omdat de schrijver dat ook gedaan heeft. Op Camelot, de burcht van Koning Arthur en zijn wiganten (=ridders), heeft zich ... bol.com | ZWEVENDE SCHAAKBORD, Couperus | 9789021495033 ... ... . Ik kies voor het eerste, omdat de schrijver dat ook gedaan heeft. Op Camelot, de burcht van Koning Arthur en zijn wiganten (=ridders), heeft zich al vele jaren geen enkel avontuur meer voorgedaan. De jeeste van Walewein en het schaakbord, is de moderne titel die G.A. van Es in zijn editie van 1957 meegaf aan een oorspronkelijk Middelnederlandse Arthurroman, Walewein en het zwevende sc...

INFORMATIE

AUTEUR
Louis Couperus
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het zwevende schaakbord.pdf

OMSCHRIJVING

Het zwevende schaakbord is een tragikomische ridderroman uit de tijd van koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafelronde, waarin "hoofschhede" en het geloof in de schoonheid van wonder en aventure een hoofdrol spelen.

Wil je het boek lezen?Het zwevende schaakbord in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Louis Couperus. Lezen Het zwevende schaakbord Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN