Ontwikkelen van zelfsturing in organisaties

Ontwikkelen van zelfsturing in organisaties - G. Leeuw | Tiliboo-afrobeat.com

...elen van zelfsturing in organisaties 2e druk is een boek van G ... Zelfsturing? Een kenmerk van elk levend organisme | Kans ... ... . de Leeuw uitgegeven bij Uitgeverij Boom/Nelissen. ISBN 9789024414345 Organisatieveranderingen lopen regelmatig vast. De inrichting van de organisatie moet worden aangepast, de taak van stafdiensten herbezien in het licht van zelfsturende teams en oude protocollen, regels en systemen (zoals beloningsstelsels) moeten worden aangepast. Elektrotechnisch installatiebedrijf Hoppenbrouwers is in een aantal jaren naar een model van zelfsturing gegroeid. Zelfsturing betreft een bepaalde manier van leidinggeven en ... bol.com | Ontwikkelen van zelfsturing in organisaties ... ... . Zelfsturing betreft een bepaalde manier van leidinggeven en een vernieuwend organisatieontwerp. Eigen verantwoordelijkheid en initiatiefkracht zijn een noodzaak in moderne organisaties. Een noodzaak om de toenemende complexiteit waar organisaties mee kampen het hoofd te bieden. Zelfsturing ontwikkelen. Zelfsturing onderscheiden we op een tweetal niveaus namelijk op individueel niveau en b...

INFORMATIE

AUTEUR
G. Leeuw
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Ontwikkelen van zelfsturing in organisaties.pdf

OMSCHRIJVING

Ontwikkelen van zelfsturing in organisaties 2e druk is een boek van G. de Leeuw uitgegeven bij Uitgeverij Boom/Nelissen. ISBN 9789024414345 Organisatieveranderingen lopen regelmatig vast. Hoe kan de manager als procesbegeleider omgaan met weerstand van medewerkers? Hoe helpt de manager hen om persoonlijk initiatief te tonen en eigen verantwoordelijkheid te nemen? rganisatiedeskundige Gerda de Leeuw geeft in dit boek een helder antwoord op deze vragen met behulp van de lntegratieve Methode: de methode koppelt het anders willen aan het anders doen.Herschikking van de organisatiestructuur (het vormen van zelfsturende teams en het platter maken van de organisatie) vraagt van managers en medewerkers ander gedrag: zelfsturing, verantwoordelijkheid en initiatief. Dat veroorzaakt spanning want het verleden bepaalt nog in belangrijke mate het gedrag van vandaag. En dat is precies waarop veranderingen vastlopen.De Integratieve Methode koppelt de ontwikkeling van de organisatie aan de persoonlijke ontwikkeling van de mens in die organisatie. De persoonlijke ontwikkeling zit vooral in het effectief leren stilstaan bij het zoeken naar openingen om het vastlopen van veranderingen te doorbreken. Als mensen eenmaal ervaren dat het mogelijk is hun persoonlijke doelen te realiseren, dan hebben zij geleerd dat zij zelf kunnen sturen. Wanneer persoonlijke doelen en organisatiedoelen samenkomen, ontstaat zelfsturing in de organisatie en kunnen de gewenste veranderingen goed op gang komen.Dit boek is bestemd voor managers, trainers, leidinggevenden, coaches en medewerkers in organisaties in verandering. Het boek is ook te gebruiken voor studenten HEAO en Bedrijfskunde.

Wil je het boek lezen?Ontwikkelen van zelfsturing in organisaties in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Leeuw. Lezen Ontwikkelen van zelfsturing in organisaties Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN