Atlas van de verstedelijking in Nederland

Atlas van de verstedelijking in Nederland - none | Tiliboo-afrobeat.com

...an de verstedelijking in Nederland (Hardcover) ... Atlas van de verstedelijking in Nederland - Rondeel Deventer ... . NB Na 23 augustus 2014 zal dit boek 69,50 kosten.Nederland is een stedenland. In de loop van tien... De Kaart van de verstedelijking toont de ontwikkeling van Nederlandse steden gedurende 1000 jaar en biedt de mogelijkheid om steden met elkaar te vergelijken. Het onderdeel Nederland in 1575 toont een nauwkeurige momentopname van Nederland in de 16e eeuw met meer dan honderd steden en talloze wegen, gebouwen en waterlopen. Nederland is een stedenland. In de loop van ... Atlas van de verstedelijking in Nederland | Boeken.com ... . Nederland is een stedenland. In de loop van tien eeuwen ontstond een dicht patroon van kleine, grote, oude en nieuwe steden. Aan de hand van foto's, schilderijen en nieuw getekende kaartreeksen worden in deze atlas groei en krimp van de Nederlands...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
7,6 MB
BESTANDSNAAM
Atlas van de verstedelijking in Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

NB Na 23 augustus 2014 zal dit boek 69,50 kosten.Nederland is een stedenland. In de loop van tien eeuwen ontstond een dicht patroon van kleine, grote, oude en nieuwe steden. Hoe is dat patroon ontstaan en hoe heeft het zich ontwikkeld? En waarom zien onze steden eruit zoals ze eruitzien? In de middeleeuwen werden van Friesland tot Limburg en van Groningen tot Zeeland tientallen steden gebouwd, de meeste aan waterwegen. Toen de Republiek in de Gouden Eeuw uitgroeide tot een wereldmacht, vonden grote uitbreidingen plaats in Amsterdam, Leiden en Rotterdam. Na een periode van krimp in de 18de eeuw deed de industrialisatie vanaf 1850 een deel van de oude steden weer opbloeien. Dit leidde niet alleen tot enorme stadsuitbreidingen, maar ook tot nieuwe steden. Industriële centra als Tilburg en Hengelo en woonsteden als Apeldoorn en Hilversum ontstonden langs het nieuwe spoorwegnet. Onder regie van de rijksoverheid verrezen in de 20ste eeuw ook nieuwe steden, bijvoorbeeld Almere, Emmen en Zoetermeer. De naoorlogse welvaartsstaat zorgde ervoor dat snelwegen, woonwijken en bedrijventerreinen in hoog tempo werden uitgerold over Nederland.Deze monumentale atlas brengt 1000 jaar stedenbouw in Nederland voor het eerst samenhangend in beeld. Aan de hand van foto's, schilderijen en nieuw getekende kaartreeksen worden groei en krimp van de Nederlandse steden inzichtelijk gemaakt. Ook worden enkele actuele thema's uitgelicht, waaronder herbestemming, wederopbouw en de ontwikkeling van binnensteden en stadsranden.

Wil je het boek lezen?Atlas van de verstedelijking in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Atlas van de verstedelijking in Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN