Verzamelde werken - Verhalen en novellen

Verzamelde werken - Verhalen en novellen - L.N. Tolstoj | Tiliboo-afrobeat.com

...ol is een van de grondleggers van de Russische literatuur, met Dode Zielen waarschijnlijk als bekendste werk ... Verzamelde werken / 1 Verhalen en novellen - Nikolaj Gogol ... ... . In dit verzameld werk nu, staan alle novelles en verhalen van Gogol gebundeld (vroeger was dit alleen in 2 losse delen verkrijgbaar, waardoor je dan ook voor dezelfde inhoud 2x zo duur uit was). Verzamelde werken - Verhalen en novellen (Hardcover). 'Schrijven moet je alleen wanneer je voelt dat je iets totaal nieuws en belangrijks in je hebt,... Oorlog en vrede en Anna Karenina markeren het hoogtepunt van de Russische romankunst, maar Tolstoj schre ... Russische Bibliotheek - Verzamelde werken 1 Verhalen en ... ... ... Oorlog en vrede en Anna Karenina markeren het hoogtepunt van de Russische romankunst, maar Tolstoj schreef eveneens een indrukwekkend oeuvre aan verhalen en novellen. Begin 2015 verscheen in de Russische Bibliotheek een deel met Tolstojs vroege verhalen, waaronder de belangrijke reeks over de oorlog op de Krim; dit tweed...

INFORMATIE

AUTEUR
L.N. Tolstoj
DIMENSIE
3,8 MB
BESTANDSNAAM
Verzamelde werken - Verhalen en novellen.pdf

OMSCHRIJVING

'Schrijven moet je alleen wanneer je voelt dat je iets totaal nieuws en belangrijks in je hebt, dat helder is voor jezelf, maar niet voor andere mensen, en wanneer de behoefte om daar uitdrukking aan te geven je niet met rust laat,' schreef Tolstoj eens in een brief aan een vriend. Deze innerlijke noodzaak om te schrijven heeft Tolstoj zijn hele leven gevoeld: een zeer omvangrijk en groots oeuvre van vele verhalen en romans als Oorlog en vrede en Anna Karenina komt eruit voort. In 1851 reisde de jonge graaf Lev Tolstoj met zijn broer die officier was in het tsaristisch leger mee naar de Kaukasus. Hij deed mee met militaire acties, ging zelf in dienst en nam vervolgens deel aan de oorlog op de Krim. Het fenomeen oorlog fascineerde hem; hij analyseerde wat er gebeurde, hoe mensen zich tijdens een oorlog gedragen en wat de dood van een mens eigenlijk betekent; hij legde zijn ervaringen zonder pathos en overtrokken patriottisme en moralisme vast in de 'Sebastopolverhalen', die op lezers in heel Rusland grote indruk maakten en het begin van zijn doorbraak als schrijver betekenden.Na zijn periode als officier reisde Tolstoj door West-Europa en vestigt hij zich vervolgens op zijn landgoed; hij ontwikkelde zich als schrijver en componeerde een aantal van zijn beste verhalen, zoals 'Twee huzaren', 'Huiselijk geluk' en 'De kozakken'. Zijn grote vermogen om tot in de kleinste nuances van het karakter van zijn personages door te dringen - of het nu adellijke lieden, officiers, gewone militairen of boeren zijn - blijkt uit al deze verhalen. Deze bundel omvat de verhalen van de jonge Tolstoj, geschreven tot aan de periode dat hij aan zijn grote epos Oorlog en vrede begon, en biedt een moreel en ironisch-kritisch beeld van het negentiende-eeuwse Rusland maar vooral ook van de schrijver zelf.

Wil je het boek lezen?Verzamelde werken - Verhalen en novellen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur L.N. Tolstoj. Lezen Verzamelde werken - Verhalen en novellen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN