Schulden en inkomen

Schulden en inkomen - Odile Oort | Tiliboo-afrobeat.com

... en betalingsachterstanden leiden tot stress en piekeren ... Schulden | Werken | Gemeente Almere ... . Door actie te ondernemen is er vaak meer mogelijk dan u denkt. En er zijn adressen waar u terechtkunt voor hulp. Schulden en inkomen is een inleiding in de wetgeving op het gebied van onder andere de Wet schuldsanering natuurlijke personen en het Burgerlijk Wetboek, en in de uitvoeringspraktijk van de schuldhulpverlening aan natuurlijke personen. Inkomen & schulden Wanneer u niet genoeg geld heeft om ... Schulden en inkomen door Odile Oort, Wijnand Prins (Boek ... ... . Inkomen & schulden Wanneer u niet genoeg geld heeft om van te leven (eten, huur, kleding) en wanneer u niet binnenkort zelf voor voldoende inkomsten kunt zorgen, dan kan 'bijstand' door middel van een uitkering een uitkomst zijn. Schulden. Heeft u geen werk meer? Of bent u voor langere tijd ziek? Dan kunt u een uitkering krijgen. Een uitkering is vaak lager dan het loon dat u verdiende toen u werkte. Als uw...

INFORMATIE

AUTEUR
Odile Oort
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Schulden en inkomen.pdf

OMSCHRIJVING

Schulden en inkomen is een inleiding in de wetgeving op het gebied van onder andere de Wet schuldsanering natuurlijke personen en het Burgerlijk Wetboek, en in de uitvoeringspraktijk van de schuldhulpverlening aan natuurlijke personen. Een vakgebied dat sinds 1998 een snelle ontwikkeling heeft doorgemaakt en zich de komende jaren tot een volwassen sector van maatschappelijke dienstverlening zal ontwikkelen.Het boek begint bij de wettelijke beschermende maatregelen. De verschillende vormen van schulden komen aan de orde, waarbij ook het oplossen van schulden, preventie en nazorg ruime aandacht krijgen. Als laatste wordt een overzicht aangeboden van relevante informatiebronnen. De website biedt voorbeelden van gebruikte documenten door rechtbanken en professionele beroepsbeoefenaren.Een duidelijke hoofdstukstructuur, een casus bij wijze van introductie, een inleiding, een verdeling van basisstof en verdiepingsstof en een overzicht van de kernbegrippen gidsen de cursist door de leerstof. Met behulp van de vragen en opdrachten kan de cursist vaststellen of hij de aangeboden stof op toepassingsniveau beheerst. Er is veel aandacht besteed aan het taalgebruik en voorbeelden uit de werkpraktijk van schuldhulpverleners en inkomensbeheerders, zodat de tamelijk abstracte stof zo veel mogelijk gaat leven voor de gebruikers van het boek.Het boek is zo geschreven dat de stof zowel zelfstandig als onder begeleiding kan worden bestudeerd. Dit bronnenboek is een studieboek en een naslagwerk ineen. Het boek is geschreven met het oog op het competentiegerichte mbo-onderwijs, met name voor de profielen medewerker Sociale Zekerheid, Openbaar Bestuur en Zakelijke Dienstverlening (Kenniscentrum Ecabo). Ook is het boek geschikt voor de mboopleiding Sociaal-maatschappelijk Dienstverlener (Kenniscentrum Calibris). Het boek bevat basisstof en verdiepingsstof, gericht op het ontwikkelen van basisvaardigheden voor de schuldhulpverlening, beschermende maatregelen en inkomensbeheer en is ook geschikt voor diverse vervolgopleidingen in het hbo, het cursorisch onderwijs en de (bij)scholing van medewerkers schuldhulpverlening, wettelijke beschermende maatregelen en inkomensbeheer.

Wil je het boek lezen?Schulden en inkomen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Odile Oort. Lezen Schulden en inkomen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN