Palliatieve Zorg: De Kunst Van 'Er Zijn'

Palliatieve Zorg: De Kunst Van 'Er Zijn' - Marianne Waling-Huijsen | Tiliboo-afrobeat.com

...tieve zorg: De kunst van 'er zijn' is tevens informatief voor diegenen die misschien willen kiezen om zelf vrijwilliger te worden ... bol.com | Spiritualiteit in palliatieve zorg en de lessen ... ... . De beschreven ervaringen van vrijwilligers en mantelzorgers laten zien hoe waardevol en verrijkend dit werk ook voor jezelf kan zijn. Toon meer Toon minder. In de palliatieve zorg is aandacht voor lichamelijke, sociale, psychische én spirituele dimensies. Daarnaast is het ondersteunen van naasten ook een belangrijk onderdeel van palliatieve zorg. Voorbeeld: Meneer van Vliet krijgt te horen dat hij dementie heeft. Hiervan kan hij niet genezen, er zijn namelijk geen behande ... Palliatieve zorg: de kunst van het tijdig afronden en ... ... . Voorbeeld: Meneer van Vliet krijgt te horen dat hij dementie heeft. Hiervan kan hij niet genezen, er zijn namelijk geen behandelingen voor. Palliatieve zorg is aan de orde als de ziekte waaraan de patiënt lijdt ongeneeslijk blijkt te zijn. Dat kan bij voorbeeld kanker zijn, maar ook COPD, hartfalen of dementie. Er is in palliatieve zorgverlening niet alleen aandacht voor de lichamelijke klachten waarmee de zieke tijdens het vervolg van de ziekte te maken kan krijgen. Verder zijn er heel wat orga...

INFORMATIE

AUTEUR
Marianne Waling-Huijsen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Palliatieve Zorg: De Kunst Van 'Er Zijn'.pdf

OMSCHRIJVING

Een zoon vraagt aan een vrijwilliger: "Wat kan ik doen voor vader?" De vrijwilliger zegt: "gewoon er zijn." De zoon vraagt: "Hoe doe ik dat dan?"Aanwezig zijn, er helemaal 'zijn' voor de ander dat is misschien wel het meest wezenlijke van palliatieve zorgverlening (zorg in de laatste fase van het leven) door vrijwilligers en mantelzorgers.Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met palliatieve zorg. Als naaste wordt je opeens geconfronteerd met de achteruitgang van een dierbare, en die wil je tot het allerlaatste toe de best mogelijke zorg bieden. Naast de zorg door een arts, verpleegkundige en andere professionele hulpverleners wordt het grootste deel van de palliatieve zorg door mantelzorgers en vrijwilligers ingevuld. Door hun aandeel is de palliatieve zorg in Nederland zo uitgebreid en heeft het veel aan kwaliteit gewonnen de laatste jaren.Palliatieve zorg: De kunst van 'er zijn' is een handboek voor alle mantelzorgers en vrijwilligers die deze zorg verlenen. Dit boek beantwoordt vragen als: 'Wat betekent het om palliatieve zorg te verlenen als niet- beroepskracht?', 'Wat is goede palliatieve zorg?', 'Wat is, naast de lichamelijke verzorging, de inhoud van de geestelijke begeleiding?' en 'Hoever gaat palliatieve zorg?'. Naast nuttige informatie (zie ook de adressenlijst achterin), voorbeelden en praktische adviezen belicht Marianne Waling-Huijsen vooral ook de spirituele en ethische kant van de palliatieve zorgverlening.Palliatieve zorg: De kunst van 'er zijn' is tevens informatief voor diegenen die misschien willen kiezen om zelf vrijwilliger te worden. De beschreven ervaringen van vrijwilligers en mantelzorgers laten zien hoe waardevol en verrijkend dit werk ook voor jezelf kan zijn.

Wil je het boek lezen?Palliatieve Zorg: De Kunst Van 'Er Zijn' in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marianne Waling-Huijsen. Lezen Palliatieve Zorg: De Kunst Van 'Er Zijn' Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN