Kinderen en jongeren met overgewicht - Protocollen - Versie Nederland

Kinderen en jongeren met overgewicht - Protocollen - Versie Nederland - Caroline Braet | Tiliboo-afrobeat.com

...n en jongeren met overgewicht - Protocollen - Versie Nederland 1e druk is een boek van Caroline Braet uitgegeven bij Maklu ... Kinderen en jongeren met overgewicht: werkboek voor ... ... . ISBN 9789044125474 Over het boek: Deze publicatie is een werkboek voor kinderen. Het maakt deel uit van Kinderen en jongeren met overgewicht. Kinderen en jongeren met overgewicht - Protocollen - Versie Nederland bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Kinderen en jongeren met overgewicht - Protocollen - Versie Nederland. werkboek voor kinderen. Lien Joossens; Saskia Mels; Caroline Braet Over het boek:Deze publicatie is een werkboek voor ad ... Kinderen en jongeren met overgewicht - Protocollen ... ... . werkboek voor kinderen. Lien Joossens; Saskia Mels; Caroline Braet Over het boek:Deze publicatie is een werkboek voor adolescenten. Het maakt deel uit van Kinderen en jongeren met overgewicht. Er is een afzonderlijk uitgegeven Handleiding voor begeleiders, bedoeld voor psychologen, diëtisten, artsen, kinesisten, licentiaten lichamelijke opvoeding, sociaal verpleegkundigen, paramedici die jongeren (en hun ouders) willen helpen con...

INFORMATIE

AUTEUR
Caroline Braet
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Kinderen en jongeren met overgewicht - Protocollen - Versie Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Kinderen en jongeren met overgewicht - Protocollen - Versie Nederland 1e druk is een boek van Caroline Braet uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789044125474 Over het boek:Deze publicatie is een werkboek voor kinderen. Het maakt deel uit van Kinderen en jongeren met overgewicht. Er is een afzonderlijk uitgegeven Handleiding voor begeleiders, bedoeld voor psychologen, diëtisten, artsen, kinesisten, licentiaten lichamelijke opvoeding, sociaal verpleegkundigen, paramedici¿ die jongeren (en hun ouders) willen helpen controle te krijgen over hun eetgedrag en levensstijl om zo tot een betere beheersing van hun overgewichtsprobleem te komen.In de handleiding staan er vier draaiboeken (ook protocollen of trainingen genoemd) die daarbij een hulp kunnen zijn: een training voor de ouders van kinderen met overgewicht, een kindtraining, een training voor adolescenten en een apart protocol met bewegingsoefeningen. Bij de handleiding horen drie werkboeken. Dit is er één van.Kinderen en jongeren met overgewicht is samengesteld door een team van experts en berust op hun jarenlange ervaring. Evaluatie door universitaire medewerkers toont aan dat er goede resultaten te verwachten zijn, op voorwaarde dat het beschreven protocol goed wordt gevolgd onder deskundige begeleiding.Over de auteur(s):Caroline Braet, doctor in de psychologie, klinisch psycholoog, gedragstherapeut en hoofddocent aan de Universiteit Gent, Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen. Naast onderwijsopdrachten op het domein van de ontwikkelingspsychopathologie doet zij in het bijzonder onderzoek over het ontstaan van kinderobesitas, de behandeling ervan en de gerelateerde problemen bij overgewicht bij kinderen. In dit verband is ze ook consulent op de polikliniek van de Pediatrie van het Universitair Ziekenhuis Gent en in het Medisch-Pediatrisch Centrum in De Haan. Ze schreef meer dan 100 artikelen en hoofdstukken in boeken over obesitas bij kinderen.Saskia Mels, klinisch psychologe, is wetenschappelijk medewerkster verbonden aan de Universiteit Gent, Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen, Vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie. Daarnaast werkt zij binnen het jeugdobesitasteam van het Universitair Ziekenhuis Gent en binnen het Universitair Psychologisch Centrum Kind en Adolescent.Lien Joossens, voedingsdeskundige-diëtiste, heeft een zelfstandige diëtistenpraktijk in Brugge. Na opleidingen Kindvriendelijke consultaties en Gedragstherapeutische vaardigheden voor de diëtist specialiseerde ze zich in de begeleiding van kinderen met overgewicht en jongeren met eetproblemen.Ella Swets is freelance diëtist en gezondheidspsycholoog in Terneuzen.

Wil je het boek lezen?Kinderen en jongeren met overgewicht - Protocollen - Versie Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Caroline Braet. Lezen Kinderen en jongeren met overgewicht - Protocollen - Versie Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN