Vier artikelen over de Bokkenrijders

Vier artikelen over de Bokkenrijders - Tom Oversteegen | Tiliboo-afrobeat.com

...ekje bestaat uit vier artikelen over de Bokkenrijders ... De Bokkenrijders | Rijckheyt ... . Deze geruchtmakende achttiende-eeuwse Limburgse roversbende wordt belicht aan de hand van gedegen historisch bronnenonderzoek. Illegaal kaarten om geld was de Bokkenrijders niet vreemd. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bestonden vergelijkbare dievenbendes die aan duivelsmagie ... Vier artikelen over de Bokkenrijders | ISBN 9789492247704 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Dit boekje besta ... Vier artikelen over de Bokkenrijders | LangZullenWeLezen! ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Dit boekje bestaat uit vier artikelen over de Bokkenrijders. Deze geruchtmakende achttiende-eeuwse Limburgse roversbende wordt belicht aan de hand van gedegen historisch bronnenonderzoek. Illegaal kaarten om geld was de Bokkenrijders niet vreemd. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bestonden vergelijkbare dievenbendes die aan duivelsmagie deden. Bij de eedaflegging...

INFORMATIE

AUTEUR
Tom Oversteegen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Vier artikelen over de Bokkenrijders.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boekje bestaat uit vier artikelen over de Bokkenrijders. Deze geruchtmakende achttiende-eeuwse Limburgse roversbende wordt belicht aan de hand van gedegen historisch bronnenonderzoek.Illegaal kaarten om geld was de Bokkenrijders niet vreemd.In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bestonden vergelijkbare dievenbendes die aan duivelsmagie deden.Bij de eedaflegging werd een geheimzinnig groen drankje genuttigd, waarvan men als van de Duivel bezeten werd.De huidige geschiedschrijving over de Bokkenrijders wordt getoetst op (on)wetenschappelijkheid.Een ruime hoeveelheid citaten uit (archief)bronnen verlevendigen de tekst, die bovendien geïllustreerd is met in totaal 53 afbeeldingen van schilderijen, prenten en tekeningen. De tijdsgeest en drijfveren van de Bokkenrijders worden besproken vanuit verrassende invalshoeken. Daarmee verrijkt dit aparte boekje onze geschiedkundige kennis over hen.Tom Oversteegen studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij verhuisde naar Limburg waar hij hoorde over het fenomeen 'De Bokkenrijders' en de verschillende perioden waarin zij actief waren.

Wil je het boek lezen?Vier artikelen over de Bokkenrijders in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tom Oversteegen. Lezen Vier artikelen over de Bokkenrijders Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN