Sykegrep

Sykegrep - Kristina S. Lingsten | Tiliboo-afrobeat.com

... is een behandeltechniek voor de weke delen en gewrichten van de Oefentherapeut ... Oefentherapie Mensendieck-in het kort - Anouk Slijkerman ... ... . Oorspronkelijk is deze techniek ontwikkeld binnen de methode Mensendieck, eerst in Noorwegen en rond de eeuwwisseling ook in Nederland. Sykegrep werd ontwikkeld door Aagot Normann, de grondlegger van Oefentherapie Mensendieck in Noorwegen en is een soort 'massagetechniek'. Mevrouw Normann werkte veel met patiënten met klachten als gevolg van overbelasting en ontdekte dat er behoefte was aan handgrepen die de oefeninstructies konden aanvullen. Sykegrep is een behandeltechniek voor de weke delen en gewrichten van de Oefe ... Sykegrep | Welkom Bij Mensendieck Hilversum Noord ... . Sykegrep is een behandeltechniek voor de weke delen en gewrichten van de Oefentherapeut. Oorspronkelijk is deze techniek ontwikkeld binnen de methode Mensendieck, eerst in Noorwegen en rond de eeuwwisseling ook in Nederland. Sykegrep is een behandeltechniek voor d...

INFORMATIE

AUTEUR
Kristina S. Lingsten
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Sykegrep.pdf

OMSCHRIJVING

Sykegrep is een behandeltechniek voor de weke delen en gewrichten van de Oefentherapeut. Oorspronkelijk is deze techniek ontwikkeld binnen de methode Mensendieck, eerst in Noorwegen en rond de eeuwwisseling ook in Nederland. Sykegrep richt zich op het functioneren van gewrichten en omliggende weefsels – spieren en bindweefsel, de ademhaling en de circulatie. Maar naast deze fysieke aspecten ook op de belevingsaspecten als lichaamsgevoel (bewegingsgevoel) en bewegingsangst.Tijdens hun opleiding leren studenten daarnaast middels de Handgrepen ook hun anatomische kennis en bewegingsanalyses toe te passen en ervaren en reflecteren zij op de beleving van aanraken en aangeraakt worden. De precieze uitvoering van Sykegrep wordt bepaald door het behandeldoel - afhankelijk van de oorzaak van klachten en dysfunctie- dat patient en oefentherapeut zich samen stellen. Dit boek is een aanzet om het aanleren en toepassen van handgrepen te vergemakkelijken.In dit boek wordt een overzicht gegeven van de basisprincipes van Sykegrep en wordt op instructieve wijze een groot aantal uitvoeringen beschreven. De beschrijvingenzijn kritisch beoordeeld vanuit anatomisch en fysiologisch oogpunt aangevuld met ervaringen uit de (jarenlange) praktijk.De uitvoering van Sykegrep in de praktijk is vaak complex, het beheersenlaatzich zien als een synthese tussen de basisprincipes en de uitvoering zelf in de context van een oefentherapeutische behandeling van de patient.

Wil je het boek lezen?Sykegrep in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kristina S. Lingsten. Lezen Sykegrep Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN