De Heidelbergse Catechismus

De Heidelbergse Catechismus - G.H Kersten | Tiliboo-afrobeat.com

...delbergse Catechismus is in 1563 geschreven ... Heidelbergse catechismus - de betekenis volgens Oosthoek ... ... . 450 jaar later wordt deze actuele geloofsbelijdenis nog steeds gebruikt door veel Nederlandse kerken. De catechismus bevat een samenvatting van de geloofsleer en is nu ook online gemakkelijk te raadplegen. De bewijsteksten, waarop de antwoorden gebaseerd zijn, staan onder elk antwoord ... Ontstaan. De Heidelbergse Catechismus is op verzoek van de protestantse keurvorst Frederik III van de Palts geschreven door een groep theologen waar onder anderen Caspar Olevianus en Zacharias Ursinus onderdeel van waren. Het schrijven van de catechismus was een ... Catechismus - Wikipedia ... . Het schrijven van de catechismus was een teamproject, onder anderen de hoogleraren, predikanten en superintendenten van Heidelberg waren lid van het team. De volledige catechismus uit 1984-1985. Alle 52 zondagen en 129 vragen zijn apart te bekijken, of juist als geheel. Frede...

INFORMATIE

AUTEUR
G.H Kersten
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
De Heidelbergse Catechismus.pdf

OMSCHRIJVING

Catechismusverklaring van ds. G.H. Kersten in 52 preken. In deze nieuwe uitgave is een aantal verouderde woorden aangepast of is in een toelichtende voetnoot de oorspronkelijke zinsnede weergegeven.

Wil je het boek lezen?De Heidelbergse Catechismus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G.H Kersten. Lezen De Heidelbergse Catechismus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN