Vergeten Meesters

Vergeten Meesters - Anne van Oosterwijk | Tiliboo-afrobeat.com

...N MEESTERS. Niets is antimoderner dan de classicistische kunst uit de zeventiende eeuw - daarom is ze uit de mode is geraakt ... Vergeten Meesters - Linda Johnsen | Boeken.com ... .... door Harmen Bockma 27 augustus 1999, 0:00 Vergeten Meesters | ISBN 9789461614094 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Vergeten Meesters. De verborgen wijsheid van de Griekse filosofenAshrams in Europa 2500 jaar geleden? Griekse filosofen die in India studeerden? Meditatieklassen in het oude Rome? Dat klinkt ongeloofwaardig, maar is historisch gezien waar. Alexander de Grote had een Indiase goeroe. Pythagoras, Empedocles en Plotinus moedigden hun studenten aan om te mediteren. ... Vergeten Meesters van Linda Johnsen | Boek en recensies ... ... . Alexander de Grote had een Indiase goeroe. Pythagoras, Empedocles en Plotinus moedigden hun studenten aan om te mediteren. Vergeten Meesters (Hardcover). Onbekend maakt onbemind: dit g...

INFORMATIE

AUTEUR
Anne van Oosterwijk
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Vergeten Meesters.pdf

OMSCHRIJVING

Onbekend maakt onbemind: dit geldt zeker voor de Brugse meesters uit de zestiende eeuw. Ambrosius Benson, Lancelot Blondeel, Pieter Pourbus en de familie Claeissens staan in de schaduw van hun voorgangers, de Vlaamse primitieven en hun tijdgenoten uit Antwerpen. De gouden eeuw van Brugge is voorbij en de afzetmarkt veranderd. Met het roemrijke artistieke verleden als inspiratiebron ontstaat er in Brugge een geheel eigen stijl. Hoog tijd voor een focus op deze vergeten meesters!In het Brugge van de vroege zestiende eeuw heerst een stabiel economisch klimaat dat niet te vergelijken is met de hoogtijdagen uit de vijftiende eeuw. Een kleine maar rijke elite blijft kunst bestellen, maar globaal gezien neemt de vraag af, alhoewel de kwaliteit hoog blijft. Omstreeks diezelfde tijd verzamelen zich een aantal belangrijke humanisten. Erasmus noemt Brugge het 'Athene van het Noorden'. De catalogus biedt een staalkaart van de Brugse artistieke productie van 1525 tot 1625 met werken van Ambrosius Benson, Adriaen Isenbrant, Marcus Gerards, Lancelot Blondeel, Pieter Pourbus, Pieter, Antoon en Gillis Claeissens en Frans Pourbus. Bovendien wordt gefocust op de marketingkeuzes en de zoektocht naar nieuwe doelgroepen door deze kunstenaars. Ongekende topstukken worden samengebracht en bieden een krachtig beeld van inventiviteit in tijden van schaarste.

Wil je het boek lezen?Vergeten Meesters in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anne van Oosterwijk. Lezen Vergeten Meesters Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN