Ter dood veroordeeld

Ter dood veroordeeld - J.H. de Bye | Tiliboo-afrobeat.com

...d veroordeeld en tot uitvoer gebracht. Bewaker in kamp Erika, saddist ... ter dood veroordeeld - Vertaling naar Engels - voorbeelden ... ... . Sander van Droffelaar Ter dood veroordeeld en tot uitvoer gebracht. Moord op drie jongens. Evert Drost (de schrik van Zeist) Ter dood veroordeeld en geëxecuteerd. SD'er en fanatiek Jodenjager, ook pleegde hij enkele moorden. Dirk Eijkelboom Ter dood veroordeeld en ... Jodenjager, bekend geworden als "De Schrik van Zeist". Ter dood veroordeeld en geëxecuteerd. Adolf Eichmann Duitsland: 19 maart 1906: 1 juni 1962: doodstraf: Na ... Lijst van personen die veroordeeld zijn wegens ... ... . Adolf Eichmann Duitsland: 19 maart 1906: 1 juni 1962: doodstraf: Nazifunctionaris in het Derde Rijk. Eichmann werkte ruim 8 jaar direct voor SS-leider Heinrich Himmler en SD- en Gestapo-leider Reinhard Heydrich. Hij werd ter dood veroordeeld. Rechters in Singapore laten zich niet van hun werk houden door het coronav...

INFORMATIE

AUTEUR
J.H. de Bye
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Ter dood veroordeeld.pdf

OMSCHRIJVING

In 1803-1804 speelde zich in de kolonie Suriname een drama af dat de bewoners van vooral Paramaribo maandenlang bezighielden en waarbij twee joodse planterszonen betrokken waren. John H de Bye, de auteur van dit boek kwam bij toeval op het spoor van deze geruchtmakende zaak, toen hij in het 'Notulenboek van de Hoogduitsche Gemeente van 1795 tot 1805' op zoek was naar stamboomgegevens van zijn familie. In het Algemeen Rijksarchief in Den Haag vond De Bye in de documenten van de Raad van Politie uit Suriname het hele proces rond de twee planterszonen, Joseph del Casthilho en Jacob da Costa.Vanuit het meer dan 2000 pagina's tellend archiefmateriaal en geplaatst tegen de schilderachtige achtergrond van de laat 18e-eeuwse Surninaamse-joodse geschiedenis, kon de auteur zo natuurgetrouw mogelijk de gebeurtenissen reconstrueren, die leidden tot de dramatische dubbele moord in het bos van plantage Beaumond aan de Boven-Surinamerivier.

Wil je het boek lezen?Ter dood veroordeeld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.H. de Bye. Lezen Ter dood veroordeeld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN