Het lam gods ont(k)leed

Het lam gods ont(k)leed - Peter Prof. Dr. vandenabeele | Tiliboo-afrobeat.com

...eikenhout geschilderde schilderij De aanbidding van het Lam Gods is een groot en inhoudelijk complex vroeg-15e-eeuws Vlaams veelluik ... Het Lam Gods in honderd miljard pixels | Historiek ... .Het werk werd uitgevoerd in opdracht van de Gentse burger-koopman Joos Vijd, daterend tussen 1430 en 1432, en is van de hand van de gebroeders Van Eyck.Het werd bedacht als altaarstuk voor de Vijdkapel in de Sint-Baafskathedraal van Gent. Het Lam Gods ont(k)leed! Andere titel L'Agneau mystique se dévoile! Redacteur Annick Born Maximiliaan P.J. Martens. Taal Meertalig, Nederlands, Frans, Engels Editie 1. Uitgever Gent: Provincie Oost-Vlaanderen, 2013 ... In het Gentse Ca ... Het Lam Gods ont(k)leed! | Hasselt ... .J. Martens. Taal Meertalig, Nederlands, Frans, Engels Editie 1. Uitgever Gent: Provincie Oost-Vlaanderen, 2013 ... In het Gentse Caermersklooster loopt de hele duur van de restauratie de tentoonstelling 'Het Lam Gods ont(k)leed'. Via webcam zijn de werkzaamheden in het Museum voor Schone Kun...

INFORMATIE

AUTEUR
Peter Prof. Dr. vandenabeele
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het lam gods ont(k)leed.pdf

OMSCHRIJVING

In oktober 2016 startten restaurateurs van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) in het Museum van Schone Kunsten (MSK) in Gent met de restauratie van het wereldberoemde Lam Gods veelluik. Een van de belangrijkste publieksactiviteiten hierrond is ongetwijfeld de tentoonstelling Het Lam Gods ont(k)leed! in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster in Gent. De gelijknamige catalogus is een rijk geillustreerd drietalig werk en telt 132 pagina's. Deze uitgave is een boeiende en leerrijke ontmoeting met de geschiedenis, de iconografie, de gebruikte technieken en de verschillende onderzoeksmethoden van het meesterwerk. Het provinciebestuur kon voor deze tentoonstelling en publicatie een beroep doen op dr. Annick Born en prof. dr. Maximiliaan Martens van de UGent, prof. em. Anne Van Grevenstein-Kruse, E.H. Ludo Collin van de kathedrale kerkfabriek en Christina Ceulemans van het KIK.

Wil je het boek lezen?Het lam gods ont(k)leed in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter Prof. Dr. vandenabeele. Lezen Het lam gods ont(k)leed Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN