Een wereld die er niet meer is...

Een wereld die er niet meer is... - Corry van Straten | Tiliboo-afrobeat.com

...reld die er niet meer is... 1e druk is een boek van Corry van Straten uitgegeven bij Uitgeverij de Graaff ... Een wereld die er niet meer is... - Corry van Straten ... ... . ISBN 9789077024812 Wat gebeurde er in de jaren 1940-1945 in de stichtingen Rosenburg en Bloemendaal? De twee grote psychiatrische stichtingen lagen op nog geen vijf kilometer afstand van elkaar in Den Haag. De twintig studenten die er dinsdagmiddag toch zijn balen ervan dat een biertje straks niet meer overal kan, maar zijn ook blij dat het op andere plekken nog wel mogelijk is. Een wereld die er niet meer is. Een wereld die er niet meer is. Boekinformatie. Ondertitel. De stichtin ... Bericht uit een wereld die er niet meer is - hhBest ... . Een wereld die er niet meer is. Een wereld die er niet meer is. Boekinformatie. Ondertitel. De stichtingen Rosenburg en Bloemendaal in de oorlogsjaren. Auteur. Corry van Straten. ISBN. 978-90-77024-81-2. NUR. 680 / 875. Pagina's. 336. Bestellen. € 23,25 Terug naar Mens ... 'Een wereld die er niet meer is'… Mijn ...

INFORMATIE

AUTEUR
Corry van Straten
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Een wereld die er niet meer is....pdf

OMSCHRIJVING

Een wereld die er niet meer is... 1e druk is een boek van Corry van Straten uitgegeven bij Uitgeverij de Graaff. ISBN 9789077024812 Wat gebeurde er in de jaren 1940-1945 in de stichtingen Rosenburg en Bloemendaal? De twee grote psychiatrische stichtingen lagen op nog geen vijf kilometer afstand van elkaar in Den Haag. Deze voorlopers van de huidige Parnassiagroep waren wezenlijk verschillend van elkaar qua cultuur en levenssfeer. Maar de Duitsers maakten geen onderscheid. Beide stichtingen moesten hun patiënten naar elders evacueren. Joden werden weggevoerd met een zekere dood voor ogen. Tegelijk probeerden besturen, artsen en verpleegkundigen hun patiënten zo goed mogelijk te verzorgen - een prestatie van formaat. Beslissingen nemen met de hete adem van de bezetter in je nek is vaak kiezen tussen twee kwaden. Dit boek schetst het verhaal van de betrokkenen - zowel personeel als patiënten - van beide stichtingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een verhaal dat niet eerder is verteld.

Wil je het boek lezen?Een wereld die er niet meer is... in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Corry van Straten. Lezen Een wereld die er niet meer is... Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN