De pati nt terug van weggeweest

De pati nt terug van weggeweest - Andries Baart | Tiliboo-afrobeat.com

...iënt terug van weggeweest Werken aan menslievende zorg in het ziekenhuis ... De patiënt terug van weggeweest - Acco ... . 21 juni 2016. Dave Walbers. In Tilburg werkten universitaire onderzoekers samen met het Sint-Elisabeth Ziekenhuis een vijfjarig programma uit rond 'menslievende zorg'. van de nieuwste techniek (zoals telecare), ook niet vanuit de belevenisindustrie van de hotellerie (horecaversie van gastvrijheid) noch bij wellness. Evenmin starten we vanuit 15082 SWP - De patiënt terug van weggeweest.indd 9 24-06-15 09:24 De patiënt terug van weggeweest. Werken aan mensl ... Boek: De patiënt terug van weggeweest - Springest ... .indd 9 24-06-15 09:24 De patiënt terug van weggeweest. Werken aan menslievende zorg in het ziekenhuis. Sinds 1991 is hij tevens bijzonder hoogleraar, van 1991-2006 aan de Katholieke Theologische Universiteit te Utrecht in de vakgroep Praktische Theologie (inaugurele rede: Het arrangement van de tragie...

INFORMATIE

AUTEUR
Andries Baart
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De pati nt terug van weggeweest.pdf

OMSCHRIJVING

De pati nt terug van weggeweest 1e druk is een boek van Andries Baart uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789088505430 'Gewoon lief zijn', schreef een lid van de Raad van Bestuur bovenop een stapel beleidsstukken. Alle verbetertrajecten ten spijt voelden pati nten zich onvoldoende gezien. Het ziekenhuis besloot zich te gaan profileren als 'lief ziekenhuis', een provocerend profiel met grote gevolgen. Uitgangspunt was de overtuiging dat goede zorg niet kan worden bedacht en vervolgens ge mplementeerd. Ze kan tevoorschijn komen uit de praktijk zelf, als de deelnemers in processen van reflectie en beraadslaging anders leren kijken, denken en doen. Onderzoekers vanuit de zorgethiek en presentie kregen de unieke kans om 'dicht op de bloedbaan' van de zorgpraktijken te komen en vaak letterlijk over de schouders van de betrokkenen mee te kijken. Zo leverden zij een geheel eigen input aan het programma 'lief ziekenhuis'.Dit boek brengt kritisch verslag uit van een zorgethisch gemunt veranderingsproces dat gevolgen heeft voor de praktijken van de zorgverlening, het leidinggeven en het zorgbeleid. Het wil een inspirerende leidraad zijn voor ziekenhuisbesturen, managers in de zorg, medici, veranderkundigen en organisatieadviseurs. Maar ook voor ethici en filosofen die de zorg vanuit de zorg verder willen helpen.

Wil je het boek lezen?De pati nt terug van weggeweest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Andries Baart. Lezen De pati nt terug van weggeweest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN