Suriname door het oog van Julius Muller

Suriname door het oog van Julius Muller - Coen de Jonge | Tiliboo-afrobeat.com

... door het oog van Julius Muller fotografie 1882-1902 ... Bestand:KITLV - 39052 - Muller, Julius Eduard - Paramaribo ... ... . Auteur: Coen de Jonge. Taal: Nederlands Schrijf een review. Delen. Boek omdraaien Samenvatting. Tijdens zijn leven was Julius Muller een gevierd en gevreesd man die zich maatschappelijk en politiek inzet voor de ontwikkeling van Suriname. ... Nederlands: Bijzonderheden: Suriname door het oog van Julius Muller : fotografie 1882-1902' / Steven Vink. - Amsterdam : Koninklijk Instituut voor de Tropen ... Onze spreekuren - F. Ad. Müller Söhne NED. BV ... . - Amsterdam : Koninklijk Instituut voor de Tropen ; Paramaribo : Stichting Surinaams Museum, 1997. - (KIT Publications) Album op 7 september 1885 aangeboden door de fotograaf aan J.F.A. Cateau van Rosevelt, agent-generaal van Suriname vanaf 1872 Titel: Suriname door het oog van Julius Muller : fotografie 1882-1902: Beschrijving: De Surinaamse selfmade man, journalist, politicus en amateur-fotograaf Julius Edu...

INFORMATIE

AUTEUR
Coen de Jonge
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Suriname door het oog van Julius Muller.pdf

OMSCHRIJVING

Tijdens zijn leven was Julius Muller een gevierd en gevreesd man die zich maatschappelijk en politiek inzet voor de ontwikkeling van Suriname. Tegenwoordig is hij vrijwel alleen bekend door zijn foto´s, die een indruk geven van het leven in Suriname aan het eind van de negentiende eeuw. Zijn fotografie diende een duidelijk doel: het positief in beeld brengen van de kolonie moest investeerders en kolonisten naar Suriname brengen. Zo wilde Muller een bijdrage leveren aan haar economische een maatschappelijke ontwikkeling.Mullers turbulente leven en zijn fotografisch werk worden beschreven in de context van het Suriname van toen. Ruim vijftig foto´s, van de stad, de mensen, de plantages en de goudwinning laten het land zien zoals het er in zijn ogen uitzag.

Wil je het boek lezen?Suriname door het oog van Julius Muller in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Coen de Jonge. Lezen Suriname door het oog van Julius Muller Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN