Lancelot, of de ridder van de kar

Lancelot, of de ridder van de kar - Chretien de Troyes | Tiliboo-afrobeat.com

...ot of de Ridder met de kar (in het Frans Lancelot ou le Chevalier de la charrette) is een epos geschreven tussen 1176 en 1181 door Chrétien de Troyes, in opdracht van Marie de Champagne ... Lancelot - Chrétien de Troyes (1180) - BoekMeter.nl ... .Het werk behoort tot de Arthurromans en werd waarschijnlijk in dezelfde periode geschreven als Ywain, de Ridder van de Leeuw (Yvain ou le Chevalier au lion), waarin vaak naar Lancelot wordt verwezen. De ridder van de kar vertelt het verhaal van Lancelot die koningin Gwenevere moet verlossen uit het rijk van waaruit niemand ooit terugkeert. Zij wordt daar vastgehouden door de verraderlijke Meleagant. Om haar te bevrijden moet hij eerst op en schandkar worden rondgereden, waardoor hij al zijn eer verliest. Lancelot wordt e ... Lancelot of De ridder van de kar, Troyes Chretien de ... ... . Zij wordt daar vastgehouden door de verraderlijke Meleagant. Om haar te bevrijden moet hij eerst op en schandkar worden rondgereden, waardoor hij al zijn eer verliest. Lancelot wordt echter ingemetseld in een muur en zit gevangen in de Autre Monde. Lancelot, de ridder van de kar. Het verhaal begint op een dag aan het hof van...

INFORMATIE

AUTEUR
Chretien de Troyes
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Lancelot, of de ridder van de kar.pdf

OMSCHRIJVING

De ridder van de kar vertelt het verhaal van Lancelot die koningin Gwenevere moet verlossen uit het rijk van waaruit niemand ooit terugkeert. Zij wordt daar vastgehoudendoor de verraderlijke Meleagant. Om haar te bevrijden moet hij eerst op en schandkar worden rondgereden, waardoor hij al zijn eer verliest. Maar aangemoedigd door zijn liefde voor Gwenevere brengt hij het tenslotte tot een goed einde en verslaat hij Meleagant in een duel. En passant beleeft hij ook nog een nacht vol passie met de vrouw van zijn heer. Deze overspelige daad is zowel een hoogtepunt van hoofse liefde als de oorzaak van de uiteindelijke ondergang van het rijk van Arthur, maar zover is het nog lang niet in deze roman.Chrétien de Troyes heeft de Arturlegende niet bedacht, maar hem wel voor eens en altijd vormgegeven. Het boek is een curieuze combinatie van oude Keltische verhalen en de twaalfde-eeuwse hoofse Franse riddermaatschappij. De lezer komt terecht in een universum van hovaardige ridders, veeleisende jonkvrouwen, zwaardbruggen en, niet te vergeten, het kerkhof van de toekomst.

Wil je het boek lezen?Lancelot, of de ridder van de kar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Chretien de Troyes. Lezen Lancelot, of de ridder van de kar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN