Kapitein Thomson

Kapitein Thomson - Else Kooijman | Tiliboo-afrobeat.com

...n Thomson is een persoonlijk zoektocht over een vader in de periode rond de tweede wereldoorlog ... PDF en 1939 studeerde hij in Den Haag aan de Hogere ... ... . Ondanks dat het over iemand gaat die ik niet ken, heb ik het met uitermate grote belangstelling gelezen. De schrijfstijl is alles behalve zakelijk of opsommend van feiten. Het verhaal is op een toegankelijke en tevens poëtische wijze geschreven. Kapitein Thomson Else Kooijman-Thomson 2017-04-22T14:03:04+02:00 Een fragment van mijn boek kunt u hier vinden. Direct in de zomer van 1940 besluit kapitein Adriaan Thomson zich te gaan verzetten. Zijn ill ... Lodewijk Thomson - Wikipedia ... . Direct in de zomer van 1940 besluit kapitein Adriaan Thomson zich te gaan verzetten. Zijn illegale activiteiten en zijn poging om contact op te nemen met het Duitse verzet leiden tot arrestatie, ... Levensloop. Lodewijk Thomson was lid van een Engels, later Nederlands patricisch geslacht en een kind van Bernard Heidenreich Thomson (1838-1898), officier van gezondheid, en diens eerste vrouw Maria Wilhelmina Pompe van Meerdervoort (1842-1884).Zijn...

INFORMATIE

AUTEUR
Else Kooijman
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Kapitein Thomson.pdf

OMSCHRIJVING

In 1944 verdwijnt kapitein Thomson in Nacht und Nebel. Zijn familie hoort niets van hem en het is maar de vraag of hij nog leeft. Toch komt hij in mei 1945 thuis. Over zijn krijgsgevangenschap in Polen vertelt hij wel, maar over de tijd daarna niet. Niets over waar hij had gezeten, niets over wat was gebeurd of hoe hij aan de kogel was ontkomen. In 1980 sterft hij. Veertien jaar voor zijn overlijden, Kerst 1966, had hij ondubbelzinnig "ja' gezegd op zijn dochters kindervraag "Goede Duitsers… kan dat?' Hoe hij toen tot dit antwoord kon komen, onderzoekt zij 45 jaar later in archieven, gevangenissen, de plaats van bevrijding, haar jeugdherinneringen en verhalen van ooggetuigen. En dan blijken "goed' en "fout' zich niets aan te trekken van familiebanden of landsgrenzen en blijkt vrede iets anders te zijn dan de overwinning. Kooijman komt tot een pluriforme interpretatie van het waarom achter zijn zwijgen. Haar onderzoek roept ook nieuwe vragen op, want de geschiedenis van de kapitein is dan wel in kaart gebracht, maar wat deed kolonel Thomson daarna in Nederlands-Indië?

Wil je het boek lezen?Kapitein Thomson in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Else Kooijman. Lezen Kapitein Thomson Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN