In de tijd van meneer pastoor

In de tijd van meneer pastoor - Remoortere | Tiliboo-afrobeat.com

...IJD VAN MENEER PASTOOR is een boeiende en bevreemdende mengeling geworden van de glans en de luister van het Rijke Roomsche Leven en echo's uit de diepe stilte waarin dat leven terechtgekomen bleek ... Daens (film) - Wikipedia ... . Gesprekken met soms een vleug spijt of heimwee naar wat definitief IN DE TIJD VAN MENEER PASTOOR is een boeiende en bevreemdende mengeling gewordenvan de glans en de luister van het Rijke Roomsche Leven en echo's uitde diepe stilte waarin dat leven terechtgekomen bleek.Gesprekken met soms een vleug spijt of heimwee naar wat definitiefvoorbij is, maar ook met een verrassende koppigheid en een onwankelbaargeloof om op post te blijven. (r230) In de tijd van Meneer ... bol.com | In de tijd van meneer pastoor, Remoortere ... ... .Gesprekken met soms een vleug spijt of heimwee naar wat definitiefvoorbij is, maar ook met een verrassende koppigheid en een onwankelbaargeloof om op post te blijven. (r230) In de tijd van Meneer Pastoor, toen de kerken nog vol zaten door Julien van Remoortere. Paperback in zeer goede staat, 2de druk,...

INFORMATIE

AUTEUR
Remoortere
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
In de tijd van meneer pastoor.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe katholiek was Vlaanderen in de tijd dat de kerken vol zaten metgelovigen? Hoe werd het geloof beleden? Wat is er overgebleven vande devotie van toen? Was het parochiale leven alleen maar doordrongenvan de geur van heiligheid of durfden sommige pastoors weleensbuiten de lijntjes kleuren?Niemand kan het beter vertellen dan de pastoors van vroeger.Julien van Remoortere ging praten met zestien pastoors en eenuitgetreden priester. Ze blikken terug op het kerkelijke leven vande vorige eeuw. In één pastoorsleven kon veel veranderen: desecularisatiestorm richtte ongeziene en onverwachte ravages aan,de Vlaamse Kerk onderging een ware metamorfose. IN DE TIJD VAN MENEER PASTOOR is een boeiende en bevreemdende mengeling gewordenvan de glans en de luister van het Rijke Roomsche Leven en echo's uitde diepe stilte waarin dat leven terechtgekomen bleek.Gesprekken met soms een vleug spijt of heimwee naar wat definitiefvoorbij is, maar ook met een verrassende koppigheid en een onwankelbaargeloof om op post te blijven. En enkele keren iets van bitterheiden opstand bij degenen die zich in de steek gelaten voelden door hunoversten, want ook een pastoor is maar een mens van bloed, botten entranen.Julien van Remoortere (1930) is een schrijvende duizendpoot.Hij publiceerde tientallen boeken, waaronder talloze wandelgidsenen de bestseller IN DE TIJD VAN DE KLEINE PATATTEN.

Wil je het boek lezen?In de tijd van meneer pastoor in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Remoortere. Lezen In de tijd van meneer pastoor Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN