Russische Bibliotheek - Verhalen

Russische Bibliotheek - Verhalen - Isaak Babel | Tiliboo-afrobeat.com

...alen die hij schreef, al vanaf het vroegste begin van zijn carrière, vormen een deel van zijn oeuvre dat met deze uitgave in de Russische Bibliotheek onder het stof vandaan wordt gehaald ... Recensie 'De Russische bibliotheek - Verhalen van Andrej ... ... . Zijn verhalen gebruikte Pasternak om de thema's van zijn gedichten uit te werken; de aandachtige lezer proeft in zijn proza hetzelfde verwoede streven naar precisie als in zijn poëzie. Op zijn tocht langs de typemachine, bureaustoel, foto's van mensen en steden vertelt hij de anekdotes en herinneringen die met de inrichting verbonden zijn. Hij reist, net als in de andere verhalen van Reis door mijn kamer, door zijn schrijversleven. J.M.A. Biesheuvel (1939) schreef talloze korte verhalen en novellen. Russische Bibliotheek ... Uitgeverij Van Oorschot ... . Hij reist, net als in de andere verhalen van Reis door mijn kamer, door zijn schrijversleven. J.M.A. Biesheuvel (1939) schreef talloze korte verhalen en novellen. Russische Bibliotheek - Verhalen (Hardcover). Isaak Emmanoeïlovitsj Babel (1894-1940) debuteerde in 1925 met zijn eerste verhalen. Nog geen jaar later... Home / Oorshop / Russische bibliotheek ... Alle verhalen De verhalen van Isa...

INFORMATIE

AUTEUR
Isaak Babel
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Russische Bibliotheek - Verhalen.pdf

OMSCHRIJVING

Isaak Emmanoeïlovitsj Babel (1894-1940) debuteerde in 1925 met zijn eerste verhalen. Nog geen jaar later verscheen de bundel De Rode ruiterij, die hem wereldroem bracht. Babel gold dan ook al snel als een waardig opvolger van Tsjechov.'De Russische literatuur is grijs als een sijsje, ze heeft een frambozenroderijbroek nodig en hemelsblauwe leren laarzen,' schreef de schrijver en historicus Viktor Sjklovski in 1924. Afkomstig uit Odessa, 'uit de zonnige steppen, omspoeld door de zee', bracht Babel de Russische literatuur iets nieuws, iets zonnigs en zuidelijks. Zijn verhalen zijn bont, grotesk en exuberant, ze lopen over van wilde energie, zinnelijkheid en ironie.Tegelijk schreef Babel met grote zelfbeheersing: zijn werk is bondig en precies, vrij van abstracties en vaagheid. Hij stond erom bekend zijn verhalen tientallen keren te herschrijven en ze tot het uiterste te polijsten. Bij al zijn warmbloedigheid slaat Babel een droge, laconieke toon aan, die zowel vanzelfsprekend als volkomen nieuw aandoet: 'Er was eens een vrouw, Ksenia heette ze. Dikke boezem, ronde schouders, blauwe ogen. Zo'n vrouw was het. Hadden u en ik er maar zo één!'In haar splinternieuwe vertaling behoudt Froukje Slofstra de intense beknoptheid die zo bij Babels werk hoort. Zij vertaalde recentelijk onder meer het alom bejubelde Leven en lot van Vasili Grossman, een vertaling waarvoor zij de Aleida Schotprijs ontving.

Wil je het boek lezen?Russische Bibliotheek - Verhalen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Isaak Babel. Lezen Russische Bibliotheek - Verhalen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN