Crisisbeheersing en veiligheidszorg - Burgers, bestuur en brandweer

Crisisbeheersing en veiligheidszorg - Burgers, bestuur en brandweer - Ron de Wit | Tiliboo-afrobeat.com

...s, bestuur en brandweer zet een eerste stap in het 'meten' van de waarde van brandweerzorg en het bekijken van het potentiële gebruik van die waardering bij bestuurlijke keuzes ... Burgers, bestuur en brandweer | Ron de Wit | 9789462368965 ... ... . Maatschappelijke besluitvorming over de brandweer is gebaat bij onderbouwde afwegingen tussen kosten enerzijds en (de waardering van) de opbrengsten anderzijds. Burgers, bestuur en brandweer zet een eerste stap in het 'meten' van de waarde van brandweerzorg en het bekijken van het potentiële gebruik van die waardering bij bestuurlijke keuzes. Maatschappelijke besluitvorming over de brandweer is gebaat bij onderbouwde afwegingen tussen kosten enerzijds en (de waardering van) de opbrengsten anderzijds. Daarvoor maken ... Crisisbeheersing en veiligheidszorg - Burgers, bestuur en ... ... . Maatschappelijke besluitvorming over de brandweer is gebaat bij onderbouwde afwegingen tussen kosten enerzijds en (de waardering van) de opbrengsten anderzijds. Daarvoor maken brandweer, politie, GHOR en gemeenten afspraken met elkaar en wordt er geoefend. Het programma Rampenbestrijding en Crisisbeheersing faciliteert en regisseert de ...

INFORMATIE

AUTEUR
Ron de Wit
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Crisisbeheersing en veiligheidszorg - Burgers, bestuur en brandweer.pdf

OMSCHRIJVING

Burgers, bestuur en brandweer zet een eerste stap in het "meten' van de waarde van brandweerzorg en het bekijken van het potentiële gebruik van die waardering bij bestuurlijke keuzes. Maatschappelijke besluitvorming over de brandweer is gebaat bij onderbouwde afwegingen tussen kosten enerzijds en (de waardering van) de opbrengsten anderzijds. Het principe van de maatschappelijke kosten-batenanalyse als instrument voor het beoordelen van risicobeleid vormt het vertrekpunt. De baten zijn daarin de veiligheidsopbrengst en de waarde die de maatschappij daaraan toekent. Dat kan gaan om waardering van telbare opbrengsten in termen van minder slachtoffers of schade, maar ook opbrengst in de zin van de waardering van burgers voor de paraatheid van de brandweer. Dit boek beschrijft de resultaten van een vijftal waarderingsstudies, waaronder de betalingsbereidheid voor snellere opkomsttijd, de waarde van een statistisch mensenleven (VOSL) bij brandveiligheid en een keuzeexperiment over brandweerbeleid onder burgemeesters. Het onderzoek laat onder andere zien dat burgers en bestuurders vooral waarde toekennen aan een parate brandweer en een gegarandeerde uitruk. De resultaten kunnen door iedereen die zich bezighoudt met fysieke veiligheid gebruikt worden bij beleidsvraagstukken rondom brandweerzorg.

Wil je het boek lezen?Crisisbeheersing en veiligheidszorg - Burgers, bestuur en brandweer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ron de Wit. Lezen Crisisbeheersing en veiligheidszorg - Burgers, bestuur en brandweer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN