SPSS in onderzoek

SPSS in onderzoek - Dimitri Mortelmans | Tiliboo-afrobeat.com

... die jouw onderzoek niet gevolgd heeft en dus zonder enige voorkennis jouw scriptie/verslag gaat lezen, moet op eenvoudige wijze kunnen inzien wat nu precies de resultaten van je onderzoek zijn ... Hulp bij SPSS en statistiek van Topscriptie: op locatie ... ... . Het is daarom verstandig je data te visualiseren in grafieken en tabellen. In SPSS kan dit erg eenvoudig. Data-analyse komt aan bod wanneer je kwantitatieve (telbare) data hebt verzameld. Er zijn vele verschillende technieken voor statistische data-analyse beschikbaar. Voordat je met data-analyse aan de slag kunt dien je de data goed te verwerken zodat deze geschikt is voor de analyses die je wilt doen. Mocht je met je onderzoek of SPSS activiteiten voor ee ... Wat is SPSS en 3 voorbeelden waarom je SPSS gebruikt? ... . Voordat je met data-analyse aan de slag kunt dien je de data goed te verwerken zodat deze geschikt is voor de analyses die je wilt doen. Mocht je met je onderzoek of SPSS activiteiten voor een probleem staan waarvoor geen informatie beschikbaar is, neem dan gerust contact met ons op. Grote kans dat we je case behandelen en uitgebreid toelichten op onze site! Hulp bij onderzoek: opzet, uitvoering en verwerking. Ervaar het gema...

INFORMATIE

AUTEUR
Dimitri Mortelmans
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
SPSS in onderzoek.pdf

OMSCHRIJVING

Dit handboek heeft tot doel een snelle en diepgaande introductie te geven in het werken met SPSS. Met behulp van reële data die gratis ter beschikking gesteld worden, wordt een inzicht gegeven in elementaire en meer geavanceerde componenten van SPSS. Voorbeelden worden gehaald uit de dagelijkse onderzoekspraktijk en zijn gericht op het werken met de SPSS-menu¿s, maar ook met de SPSS-syntax. In een toegankelijke stijl wordt de plaats van SPSS in de verschillende fasen van het onderzoek behandeld (data-invoer, databewerking en analyse). Hierbij komen volgende elementen aan bod: voor het eerst kennismaken met SPSS; een eigen vragenlijst omzetten in een SPSS-databestand; een extern databestand omzetten naar het SPSS-formaat; databestanden cleanen, variabelen definiëren en analyseklaar maken; tabellen maken en interpreteren; univariate kengetallen opvragen; bivariate associatiematen bekijken; professionele grafieken maken.

Wil je het boek lezen?SPSS in onderzoek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dimitri Mortelmans. Lezen SPSS in onderzoek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN