Leven En Lot

Leven En Lot - Vasili Grossman | Tiliboo-afrobeat.com

...even bij Leven En Lot. Er zijn een aantal boeken die voor mij tot de buitencategorie behoren ... Leven en lot - Vasili Grossman | Geschiedeniswinkel ... . De toverberg bijvoorbeeld, de Gebroeders Karamazov, Oorlog en Vrede. Leven en Lot van Grossman wordt wel ooit vergeleken met oorlog en vrede. Ik weet niet of dat helemaal eerlijk is. Maar Grossman doet wel vaak aan Tolstoi denken in dit boek. Leven en Lot (Russisch: Жизнь и судьба, Zjizn i Soedjbá) is een anti-Stalinistische oorlogsroman van de Joods-Russische schrijver Vasili Grossman uit 1959.Het werk geldt als het magnum opus van de schrijver. Het is een weids epos in de grote klas ... Vind leven en lot in Boeken op Marktplaats ... .Het werk geldt als het magnum opus van de schrijver. Het is een weids epos in de grote klassieke Russische traditie van Pasternaks Dr. Zjivago en Tolstojs Oorlog en vrede, waarmee het boek wel vergeleken is. Leven en lot is een meesterlijk, breed opgezet epos over de verschrikkingen van de Russische Tweede Wereldoorlog en de slag om Stalingrad, naar het voorbeeld van Tolstojs Oorlog en ...

INFORMATIE

AUTEUR
Vasili Grossman
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Leven En Lot.pdf

OMSCHRIJVING

Een van de meesterwerken van de twintigste eeuw - een breed opgezet epos over de Russische Tweede Wereldoorlog, naar het voorbeeld van Tolstojs Oorlog en vrede - nu voor het eerst in het Nederlands vertaald.Leven & lot, het inmiddels klassiek geworden meesterwerk van Vasili Grossman (1905-1964), is zelfs in de bewogen geschiedenis van de Sovjetcensuur een uitzonderlijk geval. Het boek staat bekend als roman die werd 'gearresteerd', terwijl de auteur ongemoeid werd gelaten.In februari 1961, drie maanden nadat Grossman zijn boek had voorgelegd aan de redactie van het tijdschrift Znamja, verschenen er twee agenten van de KGB aan zijn deur met een huiszoekingsbevel. Vadim Kozjevnikov, de tijdschriftredacteur die had toegezegd Leven & lot in afleveringen te publiceren, was zo geschrokken van wat hij onder ogen kreeg dat hij het manuscript, zonder de auteur op de hoogte te stellen, had doorgestuurd naar de veiligheidsdienst.Het appartement van de schrijver werd grondig doorzocht en alles wat verband hield met de roman werd in beslag genomen: alle uitgetypte exemplaren, het oorspronkelijke manuscript, de kladversies en de aantekeningen voor het boek. Vervolgens werd Grossman beleefd verzocht de veiligheidsagenten te begeleiden naar de adressen waar zich afschriften bevonden - bij zijn typiste werden behalve haar exemplaar ook het carbonpapier en het typelint dat ze had gebruikt geconfisqueerd - waarna hij weer netjes thuis werd afgezet. De Sovjetstaat had geleerd van de ontluisterende affaire rond Boris Pasternak, wiens Dokter Zjivago triomfen vierde na de publicatie in het buitenland: ze deed er alles aan om Leven & lot op een geruisloze, onberispelijke manier te laten verdwijnen.

Wil je het boek lezen?Leven En Lot in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Vasili Grossman. Lezen Leven En Lot Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN