Experientiele en kortdurende therapie geintegreerd

Experientiele en kortdurende therapie geintegreerd - B. Jaison | Tiliboo-afrobeat.com

...entiele en kortdurende therapie geintegreerd 1e druk is een boek van B ... Amazon.it: Experiëntiële en kortdurende therapie ... ... . Jaison uitgegeven bij Toorts B.V.. ISBN 9789060208199 Experiëntiële therapie en kortdurende therapie worden vaak als twee uitersten gezien: waar in het ene model wordt getracht de cliënt onder andere via focussen de diepte in te leiden, is het andere model juist zo direct mogelijk op de oplossing van problemen ... Beschrijving. Experiëntiële therapie en kortdurende therapie worden vaak als twe ... Experientiele en kortdurende therapie geintegreerd, B ... ... . Experiëntiële therapie en kortdurende therapie worden vaak als twee uitersten gezien: waar in het ene model wordt getracht de cliënt onder andere via focussen de diepte in te leiden, is het andere model juist zo direct mogelijk op de oplossing van problemen gericht. 'Experientiele en kortdurende therapie geintegreerd, praktijkboek voor het verkorten van diepwerkende therapie en het verdiepen van kortdurende therapie' door B. Jaison - Onze prijs: €24,00 - Op werkdagen...

INFORMATIE

AUTEUR
B. Jaison
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Experientiele en kortdurende therapie geintegreerd.pdf

OMSCHRIJVING

Experientiele en kortdurende therapie geintegreerd 1e druk is een boek van B. Jaison uitgegeven bij Toorts B.V.. ISBN 9789060208199 Experiëntiële therapie en kortdurende therapie worden vaak als twee uitersten gezien: waar in het ene model wordt getracht de cliënt onder andere via focussen de diepte in te leiden, is het andere model juist zo direct mogelijk op de oplossing van problemen gericht. Bala Jaison, oorspronkelijk opgeleid in de op focussen gerichte psychotherapie, durfde buiten dat kader te kijken en zich ook in kortdurende therapie te verdiepen, om te ontdekken dat er juist ook raakvlakken tussen die uitersten bestaan en dat een therapie geweldig gebaat kan zijn bij het niet principieel vasthouden aan één van beide modellen.Zij kan vanuit haar veelzijdige ervaring duidelijk maken hoe bepaalde situaties zich in de ene of de andere aanpak zouden ontwikkelen en op welk punt er mogelijk stagnatie optreedt. Die punten worden door haar tot kruispunten gemaakt, waar de therapeut kan overwegen even de andere weg in te slaan om zo de cliënt weer vlot te trekken. Zij heeft daarbij veel aandacht voor aspecten als taalgebruik, het werken met delen van de persoon (zoals de Criticus en het Kind), doelen, inschaling en de 'wondervraag'. In haar manier van integreren wordt wel vastgehouden aan de oorspronkelijke keuze voor een experiëntiële of een kortdurende benadering, die immers om wat voor reden ook het geschiktst voor de cliënt werd gevonden, maar de therapeut heeft steeds datgene uit de andere aanpak beschikbaar dat op een bepaald moment toch beter zou kunnen werken. Omdat dit niet in een theoretisch model te vatten is, maar door de therapeut in de praktijk moet worden afgetast, heeft Jaison talrijke voorbeelden beschreven, met helder commentaar op welke momenten zich integratiepunten voordoen en hoe positief het werkt om dan inderdaad ruimte voor een alternatieve aanpak te maken.Therapeuten uit beide richtingen kunnen in dit boek hun inzichten verder verruimen en veel inspiratie opdoen.Bala Jaison, Ph.D. heeft in Toronto een praktijk als psychotherapeut voor individuele cliënten en paren. Zij geeft cursussen aan therapeuten in het integreren van focussengerichte en oplossingsgerichte therapie en in interactieve focussengerichte therapie voor paren. Verder past zij haar inzichten toe in het adviseren van scholen en bedrijven met betrekking tot conflictoplossing en goede samenwerking.

Wil je het boek lezen?Experientiele en kortdurende therapie geintegreerd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B. Jaison. Lezen Experientiele en kortdurende therapie geintegreerd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN