De koorbanken in de Martinikerk te Bolsward en hun Europese context

De koorbanken in de Martinikerk te Bolsward en hun Europese context - Regnerus Steensma | Tiliboo-afrobeat.com

...rbanken in de Martinikerk te Bolsward ontkwamen op miraculeuze wijze aan de beeldenstorm ... Boeken Regnerus Steensma | De Slegte ... . In Friesland vormen zij nu de grootste schat aan middeleeuws beeldhouwwerk. Ze werden vervaardigd rond 1490 en hebben houtsnijwerk met een grote variëteit aan voorstellingen. De koorbanken in de Martinikerk te Bolsward en hun Europese context bij kunstboek-kopen.nl. De online kunstboeken specialist. Martinikerk te Bolsward en hun Europese context | ISBN 9789056152789 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De koorbanken in de Martinikerk te Bolsward ontkwam ... Martinikerk te Bolsward en hun Europese context: Amazon.it ... ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De koorbanken in de Martinikerk te Bolsward ontkwamen op miraculeuze wijze aan de beeldenstorm. In Fri...

INFORMATIE

AUTEUR
Regnerus Steensma
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De koorbanken in de Martinikerk te Bolsward en hun Europese context.pdf

OMSCHRIJVING

De koorbanken in de Martinikerk te Bolsward ontkwamen op miraculeuze wijze aan de beeldenstorm. In Friesland vormen zij nu de grootste schat aan middeleeuws beeldhouwwerk. Ze werden vervaardigd rond 1490 en hebben houtsnijwerk met een grote variëteit aan voorstellingen. Het betreft bijbelse verhalen, levens van heiligen, maar ook taferelen uit het dagelijks leven en ornamentaal werk. Het snijwerk van de bank uit de Broerekerk toont invloed uit Brabant, dat van de banken uit de Martinikerk invloed uit Noord-Duitsland. Vele fraaie foto's tonen naast de rijkdom van Bolsward ook de koorbanken elders in Nederland en in Duitsland.Dr. Regnerus Steensma was tot 2002 hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen voor de Architectuur en Iconografie van het Christendom en directeur van het Instituut voor Liturgiewetenschap. Hij publiceerde boeken en artikelen over kerkbouw en kerkinrichting, met name in het noorden van Nederland. Daarnaast is hij kerkfotograaf.

Wil je het boek lezen?De koorbanken in de Martinikerk te Bolsward en hun Europese context in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Regnerus Steensma. Lezen De koorbanken in de Martinikerk te Bolsward en hun Europese context Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN