Tweebenig samen werken

Tweebenig samen werken - Martine de Jong | Tiliboo-afrobeat.com

...g samen werken geeft diepgang en inspiratie, persoonlijke reflectie, en nieuwe taal en aanpakken om aan de slag te gaan ... Tweebenig samen werken, | Donner ... . Want het hanteren van spanningen gaat niet alleen om samen denken, maar ook om samen doen en proberen. Om samen wérken. Tweebenig samen werken 1e druk is een boek van Martine de Jong uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762237 ''Het gebruiken van twee benen zorgt voor een hogere handelingssnelheid en een grotere kans op succes. Tweebenig samen werken is tot stand gebracht door bijna vijftig auteurs. Ze delen nieuw gedachtegoed, praktijkvoorbee ... Tweebenig samenwerken? Een interpretatief onderzoek naar ... ... . Tweebenig samen werken is tot stand gebracht door bijna vijftig auteurs. Ze delen nieuw gedachtegoed, praktijkvoorbeelden, interviews en columns met de lezer. Om het geheel toegankelijk en afwisselend te maken, bieden ze artikelen in vijf leesroutes: theoretische verdieping, persoonlijke reflectie, aan de slag gaan, tweebenigheid in de publieke sector en tweebenigheid o...

INFORMATIE

AUTEUR
Martine de Jong
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Tweebenig samen werken.pdf

OMSCHRIJVING

Tweebenig samen werken 1e druk is een boek van Martine de Jong uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762237 ''Het gebruiken van twee benen zorgt voor een hogere handelingssnelheid en een grotere kans op succes. Om spelers tweebenig te maken, zorgen wij ervoor dat zij ook in situaties worden gezet waarin het natuurlijk is om de bal met het minder sterke been mee te nemen en coachen hen dan positief.''Het bovenstaande citaat is een van de gouden regels bij de voetbalclub AZ. Maar geldt deze gouden regel bij het samenwerken op het voetbalveld ook voor professionals en organisaties? Het antwoord leest u in 'Tweebenig samen werken'. Adviseurs, bestuurders, wetenschappers, ambtenaren, managers en een voetbaltrainer delen hun kennis en ervaringen over tweebenig samen werken.Taaie maatschappelijke opgaven vragen om steeds meer samenwerking tussen publieke, maatschappelijke en private partijen. Vaak ontstaat op het grensvlak tussen deze organisaties spanning: belangen, identiteiten, werkwijzen en loyaliteiten botsen. Mensen die op dit grensvlak (samen)werken - de grenswerkers - staan met één been in de binnenwereld van hun eigen organisatie en één been in de buitenwereld en ervaren de spanning vaak het eerst. Deze spanningen maken zowel de interne als externe samenwerking uitdagend.Spanningen zien we vaak als negatief. Ten onrechte. Juist op de grensvlakken wordt het door de verschillen spannend en staat iets waardevols op het spel. Tweebenige voetballers als Cruijff en Van Basten kunnen acties met beide benen inzetten, zijn creatiever in het maken van combinaties en kunnen vanuit meer posities scoren. Ook organisaties en professionals die beide kanten van de spanning kunnen combineren, zijn succesvoller. Zij lossen de spanningen niet op, maar maken de (schijnbare) tegenstellingen hanteerbaar en productief. Het is niet 'het een of het ander', het is en-en. Dit noemen wij 'tweebenig samen werken' en dit vormt de rode draad van dit boek.In 'Tweebenig samen werken' wordt in verschillende essays gebouwd aan nieuw gedachtegoed, in cases worden concrete handvatten gegeven voor toepassing in de praktijk, en in interviews en columns worden persoonlijke inzichten en ervaringen gedeeld. 'Tweebenig samen werken' geeft inspiratie, nieuwe taal en aanpakken om aan de slag te gaan. Want het hanteren van spanningen gaat niet alleen om samen denken, maar ook om samen doen en proberen.Ga spanningen niet meer uit de weg, maar grijp ze aan voor vernieuwing en creativiteit.

Wil je het boek lezen?Tweebenig samen werken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martine de Jong. Lezen Tweebenig samen werken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN