Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun behandeling

Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun behandeling - H. van 't Land | Tiliboo-afrobeat.com

...zakboek psychische stoornissen en hun behandeling 2e druk is een boek van Merkloos uitgegeven bij Tijdstroom ... Boek: Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun ... ... . ISBN 9789058981301 Psychische stoornissen komen veel voor onder de algemene bevolking en vormen een belangrijke bron van persoonlijk lijden, verminderde kwaliteit van leven en maatschappelijke kosten. Home Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun behandeling Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun behandeling. Hedda van 't Land, Casper Schoemaker, Corine de Ruiter (redactie) Hardback | 2008 | ISBN 9789058981301 | E ... Studystore | Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun ... ... . Hedda van 't Land, Casper Schoemaker, Corine de Ruiter (redactie) Hardback | 2008 | ISBN 9789058981301 | Eerste druk | 370 blz. Levertijd 1-2 werkdagen € 41,90. Bestellen ... Effectiviteit van behandelingen, medicatie, psychologische behandeling en overige behandelvor...

INFORMATIE

AUTEUR
H. van 't Land
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun behandeling.pdf

OMSCHRIJVING

Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun behandeling 2e druk is een boek van Merkloos uitgegeven bij Tijdstroom. ISBN 9789058981301 Psychische stoornissen komen veel voor onder de algemene bevolking en vormen een belangrijke bron van persoonlijk lijden, verminderde kwaliteit van leven en maatschappelijke kosten. Deze gevolgen zijn vergelijkbaar met de gevolgen van veelvoorkomende somatische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en kanker. Voor steeds meer professionals in de zorg is het van groot belang dat zij basale kennis over psychische stoornissen bezitten, om deze vroegtijdig te kunnen signaleren en de betrokkene eventueel te verwijzen naar adequate hulp. Deze uitgave biedt een helder en toegankelijk overzicht van de belangrijkste en meest voorkomende psychische stoornissen. Het overzicht is samengesteld op basis van jaarboeken van de Nationale Monitor Geestelijke Gezondheid (NMG) van het Trimbos-instituut. Elke stoornis wordt systematisch behandeld aan de hand van een zestal vragen.1. Wat is de stoornis? Symptomen en diagnose, typen, onderscheid met andere stoornissen en klachten. 2. Hoe vaak komt de stoornis voor en bij wie? Aantal mensen met de stoornis in Nederland, internationale vergelijking, risicofactoren. 3. Hoe verloopt de stoornis? Beloop bij de algemene bevolking, beloop bij behandelde patiënten, factoren die het beloop beïnvloeden.4. Komen er bij de stoornis nog andere aandoeningen voor? Psychische stoornissen, lichamelijke aandoeningen. 5. Wat zijn de gevolgen van de stoornis? Kwaliteit van leven voor mensen met de stoornis en voor de direct betrokkenen, levensverwachting, maatschappelijke kosten.6. Is de stoornis behandelbaar? Effectiviteit van behandelingen, medicatie, psychologische behandeling en overige behandelvormen.Het boek is geschikt voor een brede groep van belangstellenden: voor studenten aan gezondheidszorgopleidingen, voor professionals in de gezondheidszorg (van verpleegkundige tot beleidsmaker), voor andere beroepsgroepen die in hun werk te maken hebben met personen met psychische stoornissen en zeker ook voor de geïnteresseerde leek.Deze tweede druk is volledig herzien en voor iedere stoornis is een paragraaf toegevoegd over de behandeling.

Wil je het boek lezen?Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun behandeling in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. van 't Land. Lezen Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun behandeling Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN