Psychische kwetsbaarheid

Psychische kwetsbaarheid - Ivonne van der Padt | Tiliboo-afrobeat.com

...meer aandacht, samenwerking en geld om mensen met een psychische kwetsbaarheid aan werk te helpen ... Login - Psychische kwetsbaarheid ... . Op 24 mei tekenden Divosa, GGZ Nederland, UWV, Cedris, Divosa, de Federatie Opvang, Mensen Met Mogelijkheden, MIND, RIBW Alliantie, Stichting Samen Sterk Zonder Stigma en VNG het convenant 'Samen werken aan wat werkt: naar duurzaam werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid'. Een psychische kwetsbaarheid, je zult 't maar hebben Main content. Sidebar. vorige pagina 15 juli 2016 - Jeroen Kloet. Ik zal het nooit vergeten. Mijn allereerste ... Psychische kwetsbaarheid | Van der Padt, Derks, Boon ... ... . Sidebar. vorige pagina 15 juli 2016 - Jeroen Kloet. Ik zal het nooit vergeten. Mijn allereerste paniekaanval. Terwijl er velen zouden volgen. Ik keek de dood in de ogen, althans zo voelde het. Zestien of zo was ik. En ... De term psychische kwetsbaarheid is eigenlijk een heel algemene aanduiding voor een meer dan gemiddelde emotionele gevoeligheid voor stress, en zegt verder niet zoveel. Als je zegt dat het al een tijdje mentaal niet zo goed met je gaat,...

INFORMATIE

AUTEUR
Ivonne van der Padt
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Psychische kwetsbaarheid.pdf

OMSCHRIJVING

Psychische kwetsbaarheid 1e druk is een boek van Ivonne van der Padt uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789089536327 In Psychische kwetsbaarheid staan maatschappelijke ontwikkelingen centraal die van invloed zijn op het ontwikkelen, in stand houden en verergeren van psychische klachten. Over het voorkómen van deze klachten wordt wel gepubliceerd, maar veel minder dan wenselijk is. We weten al heel lang dat economische en maatschappelijke omstandigheden zoals het verlies van werk en/of huisvesting, discriminatie en stigmatisering, van invloed zijn op ons geestelijk (on)welbevinden. Vandaar dat hulp en zorg veel breder ingezet moet worden dan louter vanuit de GGZ. En, niet onbelangrijk, behandelen (door professionals met een medische of psychologische achtergrond) vergt andere competenties dan begeleiden (door sociaal-agogen). Daarnaast is ook de kunde en betrokkenheid van ervaringswerkers, naasten en informele zorgverleners van belang. Daarom wordt in dit studieboek aandacht besteed aan generieke en specialistische kennis, kunde en vaardigheden die nodig zijn om samen te werken: voor, door en met mensen met een psychische kwetsbaarheid.De sociaalpsychiatrische visie in Psychische kwetsbaarheid wordt door diverse zorg- en hulpverleners uitgedragen. Werken vanuit deze visie is dus niet voorbehouden aan hulpverleners in de sociale psychiatrie. Werkers, vrijwilligers en mantelzorgers in het sociale domein komen ook veelvuldig in aanraking met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Goede samenwerking is daarbij van essentieel belang, omdat voorkomen beter is dan genezen en het gevoel hebben 'erbij te horen' verergering van klachten kan voorkomen. Psychische kwetsbaarheid is geschreven voor formele en informele zorg- en hulpverleners, met bijdragen van diverse experts. Het boek gaat gepaard met een website met aanvullend materiaal, zoals achtergrondinformatie, werkbladen en methoden.

Wil je het boek lezen?Psychische kwetsbaarheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ivonne van der Padt. Lezen Psychische kwetsbaarheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN