Overspannen democratie

Overspannen democratie - Gijs van Oenen | Tiliboo-afrobeat.com

...spannen democratie stelt Gijs van Oenen juist dat we al op het toppunt van democratie zitten en onderzoekt de uitdagingen waarvoor de democratie staat in de toekomst ... Buurtinitiatief 'Het Sporthuis': overspannen of ontspannen ... ... . Op de shortlist voor PrinsjesBoekenprijs 2018, voor Beste Politieke Boek van het jaar . Van democratie kun je nooit genoeg hebben - althans, dat zou je denken. Overspannen democratie geeft een breder filosofisch kader om de toekomst van de democratie te kunnen begrijpen. Van Oenen stuit op een opvallende paradox: democratie wordt niet bedreigd door mensen die tegen democratie zijn, maar juist door degenen die zeer enthousiast zijn ... Overspannen democratie, Gijs van Oenen - Ebook ... ... . Van Oenen stuit op een opvallende paradox: democratie wordt niet bedreigd door mensen die tegen democratie zijn, maar juist door degenen die zeer enthousiast zijn over de democratie. Over Overspannen democratie. Van democratie kun je nooit genoeg hebben - althans, dat zou je denken. Overspannen democratie laat zien dat deze overtuiging niet klopt. Natuurlijk is democratie goed en natuurlijk zijn er grote of kleine problemen die doo...

INFORMATIE

AUTEUR
Gijs van Oenen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Overspannen democratie.pdf

OMSCHRIJVING

Overspannen democratie geeft een breder filosofisch kader om de toekomst van de democratie te kunnen begrijpen. Van Oenen stuit op een opvallende paradox: democratie wordt niet bedreigd door mensen die tegen democratie zijn, maar juist door degenen die zeer enthousiast zijn over de democratie. Wij lijken nooit genoeg democratie te hebben. Dit is een motor voor veel van de democratische onvrede die vandaag de dag door velen ervaren wordt. Maar de democratie is eigenlijk volledig gerealiseerd, zo stelt Van Oenen, en begint inmiddels vormen van slijtage te vertonen. Het lastige aan een volledig gerealiseerde democratie is dat het steeds moeilijker wordt de bestuurders verwijten te maken over zaken die niet goed lopen. Wij zijn in dat geval immers zelf medeschuldig, want wij hebben deze mensen verkozen. Volgens Van Oenen is ook dit een belangrijke motor van ontevredenheid.

Wil je het boek lezen?Overspannen democratie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gijs van Oenen. Lezen Overspannen democratie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN