Over Dolfijnen, De Mens & De Zee

Over Dolfijnen, De Mens & De Zee - Gérard Lippert | Tiliboo-afrobeat.com

...olfijnen, De Mens & De Zee (Paperback). Dolfijnen, acrobaten van zeeën en oceanen ... Hoe intelligent zijn dolfijnen in vergelijking tot mensen ... ... . Je ziet ze altijd en overal, op de scheiding tussen hemel en... De mens vangt veel te veel vis uit de zee, waardoor er op sommige plaatsen nog maar weinig voedsel is voor dolfijnen en andere zeedieren. Vissers kunnen niet zien welke dieren in hun netten terechtkomen. Dolfijnen spelen graag en dat doen ze ook met mensen. Omdat ze in een groepsverband leven heel goed kunnen zwemmen en sterk zijn, kunn ... Dolfijnen, kennis en weetjes | Ecomare Texel ... . Omdat ze in een groepsverband leven heel goed kunnen zwemmen en sterk zijn, kunnen ze ook mensen in nood helpen. Door in een groep om ze heen te zwemmen, kunnen ze mensen zelfs ook tegen haaien beschermen en ze zo naar de kant begeleiden. Veel mensen houden van dolfijnen. Het is dan ook niet zo gek dat het Dolfinarium ontstaan is in de jaren '60, toen de tv-serie 'Flipper' enorm populair was. In die tijd wist men nog niet zo veel over deze dieren. Het is maar een geluk dat bijvoorbeeld d...

INFORMATIE

AUTEUR
Gérard Lippert
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Over Dolfijnen, De Mens & De Zee.pdf

OMSCHRIJVING

Dolfijnen, acrobaten van zeeën en oceanen. Je ziet ze altijd en overal, op de scheiding tussen hemel en aarde ...Waar komen ze vandaan? Wie zijn ze? Wat willen ze? Totaal onverwacht duiken ze op, op het ritme van een toevallige golf, achter een baai. Pijlsnel schieten ze door het water, net voor de boeg van een zeiljacht of een schip. Alsof ze de kapitein of de zeiler op hun reis even gezelschap willen houden. Zo’n ontmoetingen vergeet je nooit ... je kijkt er steeds naar uit!Waarom precies de dolfijn? Waarom hij en geen ander? Waarom is hij zo uit op vriendschap? De dolfijn, de mens en de zee ... Een schijnbaar onverstoorbare driehoeks-verhouding, een drieëenheid. Voor hoelang nog? Dit boek wil een antwoord geven op al deze vragen. De auteurs willen zo diep mogelijk doordringen in de wereld van de dolfijn, zonder "het onderste uit de kan te halen", zoals de vissers die met hun sleepnetten alle leven uit de zee halen. Want het leven is de zee, en de zee is het leven.

Wil je het boek lezen?Over Dolfijnen, De Mens & De Zee in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gérard Lippert. Lezen Over Dolfijnen, De Mens & De Zee Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN