Goelag

Goelag - Anne Applebaum | Tiliboo-afrobeat.com

...lag (Russisch: ГУЛАГ uitspraak (info / uitleg)) was in de Sovjet-Unie de overheidsdienst die verantwoordelijk was voor straf- en werkkampen ... Goelag in Pools, vertaling, Nederlands-Pools Woordenboek ... . De term wordt ook gebruikt om deze kampen zelf aan te duiden. Goelag is een acroniem voor het Russische Главное управление исправительно-трудовых лагерей (Glavnoje oepravlenieje ispravitelno-troedovych ... Goelag en het Westen. Na de dood van Stalin in 1953 werden de Goelag strafkampen langzaam afgebouwd. Grote groepen gevangenen werden vrijgelaten. Er werd nog steeds ... Goelag - Wikipedia ... . Na de dood van Stalin in 1953 werden de Goelag strafkampen langzaam afgebouwd. Grote groepen gevangenen werden vrijgelaten. Er werd nog steeds niet of nauwelijks over deze strafkampen gesproken. De gevangenen werd verteld dat ze niet mochten vertellen wat ze hadden meegemaakt. De daders van de Goelag strafkampen zijn niet ... Goelag Russische afkorting voor hoofdbestuur van straf- en werkkampen. Daarmee werd een uitgebreid stelsel va...

INFORMATIE

AUTEUR
Anne Applebaum
DIMENSIE
3,6 MB
BESTANDSNAAM
Goelag.pdf

OMSCHRIJVING

'Eigenlijk is er geen enkel modern boek over de Goelag dat de hele periode van het Sovjetregime omvat. In die leemte voorziet het boek van Applebaum. Een toegankelijk boek, waarin de belangrijkste kennis over een verschrikkelijke periode is samengevat. Ten behoeve van hen die het niet wilden weten, en ten behoeve van een nieuwe generatie, die het moet weten.

Wil je het boek lezen?Goelag in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anne Applebaum. Lezen Goelag Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN