Een Avond In Het Paleis Van De Rede

Een Avond In Het Paleis Van De Rede - James R. Gaines | Tiliboo-afrobeat.com

... Avond In Het Paleis Van De Rede (Onbekende bindwijze) ... Geniet van een unieke dinnershow bij Paleis van de Weemoed ... . 'Heren, de oude Bach is hier.' Met deze in opwinding uitgesproken woorden begint de... Een avond in het paleis van de rede | ISBN 9789029563574 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Een Avond In Het Paleis Van De Rede. James R. Gaines 'Heren, de oude Bach is hier.' Met deze in opwinding uitgesproken woorden begint de beschrijving van de avond in 1747 waarop een oude componist van 'gedateerde' muziek, Johann Sebastian Bach, en de jonge soldatenkoning Frederik de Grote van Pruisen de muzikale degens kruisen. Lezers van Een Avond In Het Paleis Van De Rede toond ... Een avond in het paleis van de rede | Hebban Rank Historie ... ... . Lezers van Een Avond In Het Paleis Van De Rede toonden ook interesse in de volgende boeken. Klik hier om meer aangeraden boeken te bekijken. Briefwisseling met Freder...

INFORMATIE

AUTEUR
James R. Gaines
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
Een Avond In Het Paleis Van De Rede.pdf

OMSCHRIJVING

'Heren, de oude Bach is hier.' Met deze in opwinding uitgesproken woorden begint de beschrijving van de avond in 1747 waarop een oude componist van 'gedateerde' muziek, Johann Sebastian Bach, en de jonge soldatenkoning Frederik de Grote van Pruisen de muzikale degens kruisen. Uitgedaagd door de koning componeert Bach Musikalisches Opfer, zijn geestelijk testament, in de gecodeerde alchemistische taal van het contrapunt. In het betoverende verhaal van de historische ontmoeting van Bach en Frederik de Grote komen twee wereldbeelden met elkaar in botsing. De wereld van de barok, van het geloof in transcendentie en een hogere sturende macht komt kortstondig in aanraking met de nieuwe wereld van de Verlichting, de Rede en de empirie. James Gaines schreef een briljante mentaliteitsgeschiedenis in de stijl van Barbara Tuchman over muziek en tijdsgeest.

Wil je het boek lezen?Een Avond In Het Paleis Van De Rede in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur James R. Gaines. Lezen Een Avond In Het Paleis Van De Rede Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN