Baskerville- Augustus

Baskerville- Augustus - Dio Cassius | Tiliboo-afrobeat.com

...ille - Augustus (Hardcover). Onderdeel van de serie Baskerville serie ... Baskerville Single van de Week - NPO 3FM ... . Augustus, van 27 v. Chr. tot 14 n. Chr. de eerste keizer van Rome,... Baskerville - Augustus van Dio Cassius kopen? Hier zie je waar het boek te koop is. Hardcover, ISBN 9789025306625. De hond van de Baskervilles (originele titel The Hound of the Baskervilles) is een Britse detectiveroman van Sir Arthur Conan Doyle.Het is Conan Doyles derde en bekendste roman met de detective Sherlock Holmes.Het verhaal verscheen oorspronkelijk van augustus 1901 tot april 190 ... Baskerville (surname) - Wikipedia ... .Het verhaal verscheen oorspronkelijk van augustus 1901 tot april 1902 als een vervolgverhaal in het Engelse tijdschrift The Strand Magazine en werd in 1902 in boekvorm gepubliceerd. Baskerville is a serif typeface designed in the 1750s by John Baskerville (1706-1775) in Birmingham, England, and cut into metal by punchcutter John Handy. Baskerville ...

INFORMATIE

AUTEUR
Dio Cassius
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Baskerville- Augustus.pdf

OMSCHRIJVING

Onderdeel van de serie Baskerville serie. Augustus, van 27 v. Chr. tot 14 n. Chr. de eerste keizer van Rome, wordt vaak beschouwd als de 'architect' van het Romeinse keizerrijk. Ook wordt hij wel de 'vredevorst' genoemd, omdat hij de moord op Julius Caesar wist te wreken en zo een einde maakte aan de vele burgeroorlogen waardoor Rome geteisterd werd. Kunstenaars en geschiedschrijvers uit zijn tijd creeërden een beeld van een welhaast onfeilbare, grootmoedige vorst en groot veldheer, die Rome tot een schitterende metropool maakte. Maar hij was ook een meedogenloos heerser, die zijn doel, de absolute macht, met alle mogelijke middelen trachtte te bereiken. Alles en iedereen (zijn familie, de senaat, het leger) werd daaraan ondergeschikt gemaakt, waarbij op een mensenleven meer of minder niet werd gekeken. Augustus' weg naar die absolute macht wordt door de van oorsprong Griekse historicus Cassius Dio (ca. 163-235) uitvoerig en met grote kennis van zaken beschreven. Dio schetste een genuanceerd beeld, vaak 'modern' afstandelijk. Hij blijkt niet altijd onder de indruk van wat hij aan pro-Augustuspropaganda in zijn bronnen tegenkomt. Zijn grote belangstelling voor de constitutionele aspecten van het keizerschap verklaart waarom zijn eindoordeel over Augustus toch positief uitvalt: de monarchie was volgens hem immers de enige regeringsvorm waardoor zo'n immens rijk bijeengehouden kon worden.Met de verschijning van dit boek is het enige complete historische overzicht van Augustus' leven en werk dat wij bezitten nu voor het eerst in het Nederlands vertaald.

Wil je het boek lezen?Baskerville- Augustus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dio Cassius. Lezen Baskerville- Augustus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN