Wilden

Wilden - Andreas Bluhm | Tiliboo-afrobeat.com

...d. In het enkelvoud is zowel de regelmatige vorm wilde als de onregelmatige vorm wou gebruikelijk ... Pump Collections | Wilden Pumps from Air Pumping Ltd. UK ... ... . Wou wordt in Nederland als informeler beschouwd.. In het meervoud is wilden de neutrale en veruit de gebruikelijkste vorm. Wouden en wouen worden vooral gebruikt in gesproken taal.. Toelichting. De verledentijdsvorm van willen is wilde of wou. Wou wordt vaker in België dan in Nederland ... Alleen 'Wij wilden per se winnen' voldoet helemaal aan de taalnorm. Wie een van de andere varianten gebruikt, kan bijna rekenen op commentaar vanwege slordig taalg ... wilden / wouden / wouen / wouwen | Genootschap Onze Taal ... ... . Wie een van de andere varianten gebruikt, kan bijna rekenen op commentaar vanwege slordig taalgebruik. Toch nemen de Spellingwijzer Onze Taal, het officiële Groene Boekje en Van Dale naast wilden ook wouden op; Van Dale noemt bovendien nog de informele vormen wouen en wouwen. Voor het enkelvoud zijn wilde en wou allebei correcte verledentijdsvor...

INFORMATIE

AUTEUR
Andreas Bluhm
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Wilden.pdf

OMSCHRIJVING

Niet de buitenwereld maar de binnenwereld, daar ging het de expressionisten om. Kunst als uitdrukking van de mens en zijn omgeving. In Duitsland manifesteerde het expressionisme zich aan het begin van de 20ste eeuw in het werk van onder anderen Alexej von Jawlensky, Emil Nolde, Ernst Ludwig Kirchner, Franz Marc en Max Pechstein. Bevrijd van de zichtbare werkelijkheid zochten zij naar nieuwe schilderkunstige middelen om hun visie vast te leggen. Ongekend felle kleuren en krachtige vormen werden de dragers van ideeën en emoties. Het Duitse expressionisme wordt in zijn internationale context gezet met aandacht voor voorlopers en geestverwanten als Vincent van Gogh en de Fauvisten, alsook voor de invloed op het Nederlandse expressionisme in de periode tussen de beide wereldoorlogen.

Wil je het boek lezen?Wilden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Andreas Bluhm. Lezen Wilden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN