Ten huwelijk

Ten huwelijk - John Berger | Tiliboo-afrobeat.com

...ouw ten huwelijk vragen. Dus jij hebt de vrouw gevonden met wie je de rest van je leven wilt delen? Hoe ga je haar vragen of ze de jouwe wil worden - voor altijd? Zet je zenuwen aan de kant en onthou dat - als je eenmaal een plan van ... Originele huwelijksaanzoeken | ThePerfectWedding.nl ... ... 1. Ten huwelijk vragen op grote hoogte. Als jij en je partner niet bang zijn voor grote hoogtes kun je hem of haar ten huwelijk vragen tijdens een luchtballonvaart! Je partner zal dit niet verwachten, want de ballonvaart is op zichzelf al erg spectaculair. Ik herlas laatst Ten huwelijk (origineel: To the Wedding, 1995), een van de laatste romans van John Berger. Ik denk dat je dit boek gerust een liefdesroman mag noemen, al eindigt die met de onuitgesproken dood van de vrouwelijke ho ... Je vriend ten huwelijk vragen - wikiHow ... . Ik herlas laatst Ten huwelijk (origineel: To the Wedding, 1995), een van de laatste romans van John Berger. Ik denk dat je dit boek gerust een liefdesroman mag noemen, al eindigt die met de onuitgesproken dood van de vrouwelijke hoofdpersoon, Ninon, die we niettemin op de laatste pagina's, waar haar bruiloft uitbund...

INFORMATIE

AUTEUR
John Berger
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Ten huwelijk.pdf

OMSCHRIJVING

De verteller in John Bergers nieuwe roman Ten huwelijk is een oude, blinde man die op de Plaka in Athene tama's verkoopt: kleine metalen plaatjes met een afbeelding van een lichaamsdeel of een orgaan erop, die door gelovigen als een soort votiefgeschenken rond de ikonen in de kerk gehangen kunnen worden onder het bidden om genezing.Op een dag koopt een Fransman een tama met een hart erop, voor zijn dochter die ongeneeslijk ziek is. Even later hoort de blinde verteller ook de dochter, Ninon. Uit haar woorden maakt hij op dat zij (voor het laatst?) met haar vader in Athene op vakantie is. Ook is er sprake van een huwelijk dat niet is doorgegaan.Als ze verdwenen zijn, blijven hun stemmen naklinken in het hoofd van de tamaverkoper; langzaam komen er ook nieuwe stemmen bij, zoals die van de moeder van het meisje. En zo ontvouwt zich geleidelijk het verhaal van een voorgenomen huwelijk, een huwelijk tegen beter weten in, met de dood voor ogen. Het zal plaatsvinden op een eilandje in de monding van de Po. De vader, een spoorwegbeambte uit Modane in de Franse alpen, is er per motorfiets naar op weg. De moeder, een Tsjechische die haar leven met man en dochter achter zich heeft gelaten om terug te keren naar haar land tijdens de Praagse lente, reist er per bus via Wenen heen. Beiden weten dat het een onmogelijk huwelijk is. Hun dochter vertelt het verhaal van haar leven: hoe ze opgroeide bij haar vader, hoe ze na een onverhoedse vrijpartij besmet is geraakt met het HIV-virus, hoe ze daarna een vriend krijgt die haar ondanks haar besmetting ten huwelijk vraagt. Uiteindelijk vindt het huwelijk, dat nooit heeft plaatsgevonden, toch plaats: in het hoofd van de verteller. Het is de enige troost die hij kan bieden - het vertellen van dit meerstemmige verhaal.John Berger (Londen 1926) is roman- en verhalenschrijver, kunstcriticus, filmer en essayist. De roman G (Bezige Bij 1993) werd in 1972 bekroond met de Booker Prize. In 1994 verscheen de trilogie De vrucht van hun arbeid in een hand en En onze gezichten, mijn hart, vluchtig als foto's.

Wil je het boek lezen?Ten huwelijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur John Berger. Lezen Ten huwelijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN