Dichterbij

Dichterbij - Heleen van Deur | Tiliboo-afrobeat.com

...rbij helpt je graag bij het onderzoeken wat je wensen en mogelijkheden zijn ... Dichterbij | Werken in Zorg en Welzijn ... . Én het ontwikkelen van jouw talenten. Thuis, op school of op een woon- of werklocatie van Dichterbij ondersteunen wij mensen met een verstandelijke beperking. Je vindt Dichterbij in Limburg, Brabant en Gelderland. Dichterbij daagt mensen met een verstandelijke beperking uit om het beste uit zichzelf te halen. Datzelfde doen we bij medewerkers. Wij vragen hun om te ondernemen, om initiatief te nemen en zichzelf te on ... Home (werkenbij) - Werken bij - Werken bij DICHTERBIJ ... . Wij vragen hun om te ondernemen, om initiatief te nemen en zichzelf te ontwikkelen. Wat leuk dat u een kijkje komt nemen op onze site. Klik & kijk verder op onze site om een eerste indruk te krijgen van onze...

INFORMATIE

AUTEUR
Heleen van Deur
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Dichterbij.pdf

OMSCHRIJVING

De praktijk van sociale professionals verandert sterk, onder andere door de Wmo en Welzijn Nieuwe Stijl. Professionals lossen niet langer vanuit hun spreekkamer problemen op, maar versterken met vroegtijdige, gerichte interventies de zelfredzaamheid van cliënten. 'Dichterbij' is de naam van de methodiek die de startfase van hulp- en dienstverlening én het vervolg aanpast aan deze nieuwe werkwijze. Hierbij wordt veel aandacht geschonken aan de kennis, vaardigheden en houding die de sociale professional in veranderende opdrachten nodig heeft. Dichterbiji, het enige boek dat zich specifiek op dit onderwerp richt, is ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en het werkveld. Dichterbij omvat een cyclische methode die de versterking van de eigen kracht van het cliëntsysteem actief beïnvloedt. Tijdens ieder contact met de cliënt staat een aantal kernvragen centraal: Hoe staat het probleem er voor? Welke oplossingen dienen zich aan? Wat is de beste stap die we kunnen zetten? En hoe reageert de cliënt op deze aanpak? De grondhouding van de professional krijgt veel aandacht. Dichterbij biedt achtergronden, een werkproces en essays over de inhoudelijke basis van de methodiek. Voorbeelden uit de actuele praktijk onderstrepen de heldere theorie. Op de website staan ondersteunende instrumenten.

Wil je het boek lezen?Dichterbij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Heleen van Deur. Lezen Dichterbij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN