Verzamelde romans - 2

Verzamelde romans - 2 - P.A. Daum | Tiliboo-afrobeat.com

...m is een geweldige auteur. Download en lees het boek Verzamelde romans - 2 op onze website bank72 ... Boekwinkeltjes.nl ... .nl. Helemaal vrij. U vindt Verzamelde romans - 2 in PDF, ePUB, MOBI. Verzamelde romans. Deel 2. Meneer Visser's hellevaart 1 ste druk, 1978: 1 ste druk: 1978: Simon Vestdijk: proza Geschreven bij Verzamelde Romans. Heerlijk boek, iedere roman hierin blijft boeien. Ik nam het mee op mijn 10 daagse reis naar Kreta. Te zwaar voor in de koffer, maar hoe dan ook, ik had er geen spijt van en dit boek maakte mijn ... Simon Vestdijk, Verzamelde romans. Deel 2. Meneer Visser's ... ... . Te zwaar voor in de koffer, maar hoe dan ook, ik had er geen spijt van en dit boek maakte mijn vakantie compleet. Chapeau voor Heleen van Royen!!! subgenres roman verzameld werk. links. Beschikbare tekst in de dbnl. Titel Druk Jaar; Verzamelde romans (52 delen) 1 ste druk, 1978-1985. 1 ste druk: 1978-1...

INFORMATIE

AUTEUR
P.A. Daum
DIMENSIE
8,4 MB
BESTANDSNAAM
Verzamelde romans - 2.pdf

OMSCHRIJVING

P.A. Daum (1850-1898) hoort tot de belangrijkste auteurs uit de Indisch-Nederlandse letterkunde. Zijn personages figureren tegen de achtergrond van de koloniale maatschappij, die hun gedrag, hun denken en vaak ook hun lot bepaalde. We leren hen kennen in hun carrièrestreven en roddelzucht, in hun 'ups' maar vooral in hun 'downs': het verval en de demoralisatie, de wanhoop en de eenzaamheid.In Goena-goena, Daums meest gelezen boek, wordt de intrige gedomineerd door de 'stille kracht', het 'veel geld verdienen' en het 'Indische huwelijk'. Geen auteur heeft zo'n indringend beeld gegeven van het binnen de Europese samenleving verankerde concubinaat als Daum dat heeft gedaan in 'Nummer Elf' en in de (hiervoor het eerst herdrukte) novelle 'Ontzusterd'. In 'Ups' en 'Downs' in het Indische leven brengen de personages 'van het eerste uur' het tot een ontzagwekkende rijkdom en maatschappelijke glorie; met hun dood begint evenwel het verval en de demoralisatie van degenen die achterbleven. In Aboe Bakar ten slotte komt de hoofdpersoon vanuit het Europese kamp terecht in dat van de 'inlander'; de confrontatie tussen overheersers en overheersten levert een fascinerend schouwspel op.

Wil je het boek lezen?Verzamelde romans - 2 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P.A. Daum. Lezen Verzamelde romans - 2 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN