Plekken van hoop en verandering

Plekken van hoop en verandering - Gerben Helleman | Tiliboo-afrobeat.com

...van hoop en verandering Samenwerkingsverbanden die lokaal verschil maken Gerben Helleman, Stan Majoor, Vincent Smit, Guido Walraven €24 ... LPB | Verslag Congres Plekken van hoop en verandering - LPB ... .00. In winkelmand. Steden en wijken staan ook de komende jaren voor belangrijke opgaven op het gebied van armoede, duurzaamheid, veiligheid, welzijn en zorg. Boek Plekken van hoop en verandering Geplaatst op september 6, 2019 januari 8, 2020 door Gerben Helleman Steden en wijken staan ook de komende jaren voor belangrijke opgaven op onder andere het gebied van armoede, duurzaamheid, veiligheid, welzijn en zorg. Steden en wijken staan ook de komende jaren voor belangrijke opgaven. Dat is niets nieuws. Wel de manier waarop deze complexe vraagstuk ... Plekken van hoop en verandering - Hogeschool van Amsterdam ... . Steden en wijken staan ook de komende jaren voor belangrijke opgaven. Dat is niets nieuws. Wel de manier waarop deze complexe vraagstukken worden opgepakt: niet door één of twee partijen van bovenaf, maar door van onderop d...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerben Helleman
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Plekken van hoop en verandering.pdf

OMSCHRIJVING

Steden en wijken staan de komende jaren voor belangrijke opgaven op het gebied van armoede, duurzaamheid, veiligheid, welzijn en zorg. Deze complexe en taaie vraagstukken kunnen veelal niet door één of twee partijen van bovenaf worden opgelost. Ze vragen om een nieuwe aanpak met een grotere rol van de directbetrokkenen. Op steeds meer plekken in Nederland zien we dan ook dat groepen van diverse personen en organisaties met elkaar werken aan creatieve oplossingen voor vraagstukken op individueel, buurt- of wijkniveau. Zij bundelen hun krachten in nieuwe samenwerkingsverbanden om zo lokaal het verschil te maken.Deze samenwerkingsverbanden zorgen ten opzichte van het verleden voor verschuivende rollen, taken en (machts)verhoudingen. Er ontstaat een nieuw speelveld met deels nieuwe spelers en spelregels. Hoe je dit samenspel tussen burgers, ondernemers, maatschappelijke instellingen en gemeenten precies vorm moet geven, wordt nu uitgeprobeerd en ontdekt. Hoe verhouden bijvoorbeeld de burger en de professional zich tot elkaar? Welke complexe afhankelijkheden zijn er tussen de andere partijen? Heeft iedereen een gelijkwaardige stem? Tegen welke knelpunten lopen deze samenwerkingen op? Wat zijn belangrijke leerpunten en hoe kunnen we het leren over en binnen deze plekken optimaliseren?In dit boek gaan we aan de hand van tien casestudies op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Naast de grote verscheidenheid laten de voorbeelden ook zien dat de partijen op deze plekken in volle overtuiging gezamenlijk aan iets "nieuws' bouwen ondanks hun verschillende achtergronden, belangen, denk- en werkwijzen. Daarmee zijn het voor ons plekken van hoop en verandering.Praktijkvoorbeelden komen onder andere uit Amsterdam (Buurtvoorziening De Evenaar), Arnhem (De Blauwe Wijkeconomie), Rotterdam (De Voedseltuin en Zorgvrijstaat) en Utrecht (Wijkacademies Opvoeden).Met bijdragen van Aafke Brinkhuijsen, Aart van der Maas, Alexander Hogendoorn, Anke Hamers, Anne Esther Marcus-Varwijk, Ben Kokkeler, Boudewijn Steur, Carin Cuijpers, David ter Avest, Erik Jansen, Gerben Helleman, Gert-Joost Peek, Guido Walraven, Hans Arnold, Helen Bolderman, Ingrid Bakker, Jaswina Bihari-Elahi, Joachim Meerkerk, Joop ten Dam, Jornt van Zuylen, Kees Stam, Maria Dienaar, Marije Kesselring, Michael Milo, Mike de Kreek, Nico de Vos, Patrick Hoogenbosch, Philip Marcel Karré, Robert Duiveman, Saskia Wijsbroek, Stan Majoor, Steven van der Minne, Thijs van Mierlo, Vincent Smit, Willem Stam, Willem Trommel.

Wil je het boek lezen?Plekken van hoop en verandering in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerben Helleman. Lezen Plekken van hoop en verandering Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN