Nederlandse begripsgeschiedenis - Erfgoed

Nederlandse begripsgeschiedenis - Erfgoed - Frans Grijzenhout | Tiliboo-afrobeat.com

...ndse begripsgeschiedenis - Erfgoed 1e druk is een boek van Frans Grijzenhout uitgegeven bij Amsterdam University Press ... Lijst van Werelderfgoederen in Nederland (UNESCO) | Historiek ... . ISBN 9789053569122 Het woord 'erfgoed' wordt tegenwoordig vooral toegepast in het begrippenpaar 'cultureel erfgoed'. Een ander gebruik van het woord 'erfgoed' richt zich juist op de immateri le betekenis van het woord. Nederlandse begripsgeschiedenis - Erfgoed 1e druk is een boek van Frans Grijzenhout uitgegeven bij Amsterdam University Press. ISBN 9789053569122 Het woord 'erfgoed' wordt tegenwoordig vooral toegepast in het begrippenpaar 'cultureel erfgoed'. ... bol.com | Nederlandse begripsgeschiedenis - Erfgoed ... ... . ISBN 9789053569122 Het woord 'erfgoed' wordt tegenwoordig vooral toegepast in het begrippenpaar 'cultureel erfgoed'. Een ander gebruik van het woord 'erfgoed' richt zich juist op de immateri le betekenis van het woord. Erfgoed bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken spec...

INFORMATIE

AUTEUR
Frans Grijzenhout
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Nederlandse begripsgeschiedenis - Erfgoed.pdf

OMSCHRIJVING

Nederlandse begripsgeschiedenis - Erfgoed 1e druk is een boek van Frans Grijzenhout uitgegeven bij Amsterdam University Press. ISBN 9789053569122 Het woord 'erfgoed' wordt tegenwoordig vooral toegepast in het begrippenpaar 'cultureel erfgoed'. Een ander gebruik van het woord 'erfgoed' richt zich juist op de immateri le betekenis van het woord. Dan gaat het onder meer om de geestelijke erfenis van een denker of kunstenaar. In die laatste betekenis heeft het begrip 'erfgoed' een langere geschiedenis dan in de eerste.In Erfgoed. De geschiedenis van een begrip worden de verschillende geschiedenissen van het begrip gereconstrueerd en geanalyseerd. Allereerst wordt aandacht besteed aan de juridische herkomst en ontwikkeling van het woord 'erfgoed'. Willem Frijhoff belicht de religieuze dimensie ervan. Andere auteurs richten zich op verwante begrippen, zoals 'monument' of 'oudheden'. Eco Haitsma Mulier besteedt aandacht aan het begrip 'erflaters', bekend geworden door de beroemde publicatie Erflaters van onze beschaving van Jan en Annie Romein (1938). Eric Ketelaar, Gerard Rooijakkers en anderen bespreken elk een bepaald werkingsveld binnen het cultureel erfgoed: archieven, literatuur, archeologie, volkskunde. De bundel wordt afgesloten met een beschouwing van Wessel Krul over de behoefte van sommigen zich af te zetten tegen de erfgoedgedachte of zelfs de drang om erfgoed te vernietigen.

Wil je het boek lezen?Nederlandse begripsgeschiedenis - Erfgoed in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frans Grijzenhout. Lezen Nederlandse begripsgeschiedenis - Erfgoed Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN