Munch - tekeningen

Munch - tekeningen - Magne Bruteig | Tiliboo-afrobeat.com

...tekeningen | ISBN 9789061535430 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte ... De 143 beste afbeeldingen van Edvard Munch | Edvard munch ... ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Munch tekende altijd en overal over zijn jeugd vol tragische gebeurtenissen. Zijn werk is beladen met emoties en neemt de mens en zijn existentiële problemen als bron. Belangrijkste voorloper expressionisme. Boek bevat meer dan 80 tekeningen met thema's : familie, ziekte en dood, angst,liefde etc. Edvard Munch: Master Prints van 31 juli t/m 28 november 2010 in de National Gallery of ... Munch tekeningen - Magne Bruteig - (ISBN: 9789061535430 ... ... . Edvard Munch: Master Prints van 31 juli t/m 28 november 2010 in de National Gallery of Art in Washington D.C. Edvard Munch van 18 september 2010 t/m 20 februari 2011 in de Kunsthal Rotterdam; Edvard Munch, Beyond the Scream v...

INFORMATIE

AUTEUR
Magne Bruteig
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
Munch - tekeningen.pdf

OMSCHRIJVING

Aan de hand van meer dan 80 (kleuren)illustraties – tekeningen, aquarellen, pastels – brengt dit boek het verhaal van het leven en werk van Edvard Munch (1863 -1944). Zijn geliefkoosde thema's – familie, ziekte en dood, angst, liefde, arbeiders – komen duidelijk naar voren en brengen de verschillende periodes van zijn artistieke creatie opnieuw tot leven.Munchs tekeningen vormen de basis van zijn kunst. De kunstenaar tekende voortdurend en bijna overal: op reis, in cafés, in het theater, buitenshuis, thuis en – uiteraard – in zijn atelier. Hij tekende dieren, de natuur, architectuur, maar vooral mensen. Familie en vrienden, kinderen en arbeiders, burgers en bohémiens, meerminnen en madonna's.Het Munch Museum in Oslo bezit zo'n 150 schetsboeken van Munch. Vooral als jonge kunstenaar vulde hij deze boeken enthousiast met pretentieloze tekeningen van het voorbijgaande moment, tijdens zijn vele reizen. De hier getoonde selectie uit de schetsboeken gunt ons een blik op creatieve proces zoals zich dat bij de kunstenaar voltrok. Het is fascinerend te zien hoe de aanzet voor een schilderij zich ontwikkelt, wordt beïnvoed door andere ideeën, om uiteindelijk onmiskenbaar te verwijzen naar het 'afgewerkte' resultaat. Of – en dit kan even boeiend zijn – het proces kan tot stilstand komen.De selectie van bijna 100 tekeningen uit de 4.500 die zich in het Munch Museum bevinden, werd enkel op basis van kwaliteit gemaakt. Daarnaast is gekozen voor werken die een zo breed mogelijk beeld van Munch als tekenaar brengen: zijn verschillende stijlen, technieken en belangrijkste thema's; Munch als een jonge, rijpe en oude kunstenaar.

Wil je het boek lezen?Munch - tekeningen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Magne Bruteig. Lezen Munch - tekeningen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN