Een Odyssee

Een Odyssee - Daniel Mendelsohn | Tiliboo-afrobeat.com

...see (Grieks: Ὀδύσσεια) is een episch dichtwerk van de Griekse dichter Homeros, die daarnaast ook de Ilias schreef ... Homerus' Odyssee - ben bijnsdorp.nl ... . Het werk is waarschijnlijk rond 800 v.Chr. opgeschreven. De ca. 12.000 versregels zijn ingedeeld in 24 boeken, genummerd met Griekse kleine letters α (alpha) t/m ω (omega). Odyssee Met een Odyssee wordt een lange, zware tocht bedoeld. De herkomst van de term is terug te voeren naar het klassieke Griekse dichtwerk van Homeros genaamd De Odyssee. In dit standaardwerk uit de klassieke literatuur gaat Odysseus op een lange en barre reis waarin hij getart en beproefd ... Een odyssee van Daniel MendelsohnJan Mendelsohn | Boek en ... ... . In dit standaardwerk uit de klassieke literatuur gaat Odysseus op een lange en barre reis waarin hij getart en beproefd wordt door de goden. Odysseus (Oudgrieks: Ὀδυσσεύς of ook wel Ὀδυσεύς, Nederlandse uitspraak: Odíssuis) of Ulixes is een figuur in de mythencyclus rond de Trojaanse Oorlog.Hij is de koning van het eiland Ithaka, zoon van Laërtes en Antikleia, een listige Griekse aanvoerder, bedenker van d...

INFORMATIE

AUTEUR
Daniel Mendelsohn
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Een Odyssee.pdf

OMSCHRIJVING

Jay Mendelsohn, een gepensioneerd wiskundige, is tachtig jaar oud als hij besluit zich in te schrijven voor een universiteitsseminar over de Odyssee, gegeven door zijn zoon Daniel. Hij beschouwt het als zijn laatste kans om de klassieke literatuur, verwaarloosd in zijn jeugd, te leren kennen, maar vooral ook om zijn zoon, schrijver en classicus, beter te begrijpen.Samen besluiten de twee mannen een reis te maken over de Middellandse Zee, in navolging van Odysseus' beroemde omzwervingen. De reis brengt lang bewaarde geheimen aan het licht die Daniel helpen zijn vader eindelijk beter te leren kennen. Het resultaat is een boek waarin de tijdloze thema's van de Odyssee zelf weerklinken: die van bedrog en erkenning, huwelijk en kinderen, en van reizen en thuiskomen. Een odyssee vormt tegelijkertijd een aangrijpende persoonlijke geschiedenis en een literaire verkenningstocht.

Wil je het boek lezen?Een Odyssee in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Daniel Mendelsohn. Lezen Een Odyssee Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN