De kinderbarak van Bergen- Belsen

De kinderbarak van Bergen- Belsen - Hetty Verolme | Tiliboo-afrobeat.com

...ven bij De kinderbarak van Bergen- Belsen ... De kinderbarak van Bergen-Belsen - bibliotheek.nl ... . Er zijn uiteraard veel titels rond dit thema maar dit boek is opgeschreven vanuit een kinderperspectief. Voor de weinigen in onze familie die de oorlog hebben overleefd is het een blijvend én emotioneel document. Bergen-Belsen was een krijgsgevangenen- en concentratiekamp waar tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 70.000 mensen zijn omgekomen. Het kamp was een van de grotere concentratiekampen binnen Duitsland.Het lag in de provincie Hannover (tegenw ... 75 jaar bevrijding | Bergen-Belsen bevrijd: 'Lijken, tyfus ... ... .Het lag in de provincie Hannover (tegenwoordig Nedersaksen), zestig kilometer ten noordoosten van de stad Hannover, nabij Celle aan de zuidrand van de Lüneburger Heide. In "De kleine moeder van Bergen-Belsen", eerder uitgegeven als "De kinderbarak van Bergen-Belsen", vertelt Hetty Verolme over haar verblijf in Bergen-Belsen, het kamp waar Anne...

INFORMATIE

AUTEUR
Hetty Verolme
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De kinderbarak van Bergen- Belsen.pdf

OMSCHRIJVING

Het meisje Hetty Werkendam verbleef veertien maanden in de kinderbarak van vernietigingskamp Bergen-Belsen. Met haar broertjes, maar gescheiden van haar ouders. Ze wist zeker dat ze het niet zou overleven. Maar dat gebeurde wel. Dit is haar verhaal. Als een van de oudste kinderen werd Hetty ¿de Kleine Moeder¿ van zo¿n veertig kinderen in de armzalige barak 211 van vernietigingskamp Bergen-Belsen op de toch zo mooie Lüneburger Heide. Met haar veertien jaar een onmenselijke taak. Maar nog onmenselijker waren de verschrikkingen waar zij en haar lotgenootjes aan werden blootgesteld. Maar ze bood weerstand tegen honger, ziektes en slaag. Op vrijdag 13 april 1945 werd ze bevrijd. Een aangrijpend en indrukwekkend relaas over haar verblijf van Westerbork tot Bergen-Belsen.

Wil je het boek lezen?De kinderbarak van Bergen- Belsen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hetty Verolme. Lezen De kinderbarak van Bergen- Belsen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN