Uniformen uit de tweede wereldoorlog. 1 Het leger

Uniformen uit de tweede wereldoorlog. 1 Het leger - Mollo | Tiliboo-afrobeat.com

...men uit de tweede wereldoorlog. 1 Het leger ... Militaire voorouders - CBG ... . De samenstellers van dit album hebben getracht de uniformen van de vierentwintig naties die in de... Uniformen uit de tweede wereldoorlog. 1 Het leger is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Uniformen uit de tweede wereldoorlog. 1 Het leger PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Uniformen uit de tweede wereldoorlog. 1 Het leger De Fallschirmjäger.De Fallsc ... bol.com | Uniformen uit de tweede wereldoorlog. 1 Het ... ... . 1 Het leger De Fallschirmjäger.De Fallschirmjäger der Wehrmacht was een van de meest prestigieuze elite-eenheden van het Duitse leger in de Tweede Wereldoorlog. De Fallschirmjäger (Jager is de Duitse term voor licht-bewapende infanterie) waren gespecialiseerd in verrassingsaanvallen ver achter de vijandelijke linies.Deze aanvallen werden altijd uitgevoerd vanuit de lucht met behulp van parachutes en ... Uniformen uit de tweede wereldoorlog deel 1 - het leger de samenstellers van dit ...

INFORMATIE

AUTEUR
Mollo
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Uniformen uit de tweede wereldoorlog. 1 Het leger.pdf

OMSCHRIJVING

De samenstellers van dit album hebben getracht de uniformen van de vierentwintig naties die in de Tweede Wereldoorlog vochten, in enkele honderden afbeeldingen weer te geven en ze tevens te beschrijven. Elke belangrijke fase van deze strijd is in chronologische volgorde uitgebeeld door een opperofficier, een officier en een soldaat van de elkaar bestrijdende legers.Het bleek in dit beknopte bestek echter onmogelijk de uniformen van ieder land op te nemen. Eveneens zijn de beschrijvingen over het algemeen summier gebleven, maar dat was dan - met verontschuldigingen - helaas noodzaak.Er is gepoogd voorrang te geven aan kleine, zelfstandige legers, die elk een verschillend uniform droegen en andere tradities hadden, boven de eindeloze verscheidenheid van battle dress die bij de troepen van het Verenigd Koninkrijk mode was. Dit geldt tevens voor de koloniale troepen van andere Europese landen. Ook het Verre Oosten kreeg iets minder aandacht, omdat het vermelden vrij ingewikkeld was. Zo werden in het Britse Veertiende Leger in Birma 118 (honderd achttien!) verschillende talen en dialecten gesproken, waarmee even zoveel verschillen in kleding en onderscheidingstekens correspondeerden.Dit album behandelt de uniformen van de legers; om eerder genoemde reden zijn marine en luchtmacht hier buiten beschouwing gelaten, ook al vochten sommige eenheden ervan te land. De Duitse parachutisten vormen de enige uitzondering, want dezen werden pas vlak vóór de oorlogshandelingen uitbraken onder het commando van de luchtmacht gebracht. Duitsland was het enige land dat dit deed en het zou dus onlogisch zijn de Duitse Fallschirmjager over te slaan.Hoewel de Amerikaanse en de Russische luchtmacht organiek bij het leger hoorden, zijn deze hier evenmin behandeld. Vrijwillige en semimilitaire korpsen (zoals verzetsbewegingen, partizanen en politietroepen) zijn daarentegen wel opgenomen, hoewel ze feitelijk niet deel uitmaakten van het leger.Om toch een zo compleet mogelijk overzicht van de uniformen uit de Tweede Wereldoorlog te krijgen, zullen marine en luchtmacht van de betrokken partijen worden belicht in het volgende album.

Wil je het boek lezen?Uniformen uit de tweede wereldoorlog. 1 Het leger in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mollo. Lezen Uniformen uit de tweede wereldoorlog. 1 Het leger Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN