ISO 26000

ISO 26000 - Lars Moratis | Tiliboo-afrobeat.com

...00 is een internationale ISO-norm, die zich richt op het maatschappelijk verantwoord ondernemen ... Alles wat je moet weten over de ISO 26000 ... .De norm is bedoeld om organisaties en bedrijven wereldwijd te helpen door handvatten te geven bij de uitvoering ervan.. Na vijf jaar onderhandelen door belanghebbenden - te weten: overheden, ngo's, het bedrijfsleven, consumentenorganisaties, werknemers-en werkgeversorganisaties over de ... ISO 26000 is een richtlijn en geen eisenstellend document en daarom niet geschikt en ook niet bedoeld voor certificatie. De richtlijn ISO 26000 is gemaakt voor organisaties die ondersteuning willen bij het in de pr ... What is ISO 26000? Social Responsibility Guidance Standard ... ... . De richtlijn ISO 26000 is gemaakt voor organisaties die ondersteuning willen bij het in de praktijk brengen van MVO. Vanuit de wens hun steentje bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. ISO 26000:2010 provides guidance rather than requirements, so it cannot be certified to unlike some other well-known ISO standards.Instead, it helps clarify what social responsibility is, helps businesses and organizations transl...

INFORMATIE

AUTEUR
Lars Moratis
DIMENSIE
7,8 MB
BESTANDSNAAM
ISO 26000.pdf

OMSCHRIJVING

ISO 26000 1e druk is een boek van Timo Cochius uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023246039 ISO 26000 is de nieuwe, wereldwijde richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).Deze richtlijn belooft organisaties onder meer om hen in het woud van MVO-instrumenten en - standaarden overzicht en structuur te geven. ISO 26000 biedt organisaties adviezen en handreikingen om hun maatschappelijke verantwoordelijkheden te bepalen, MVO-aandachtsgebieden te prioriteren en MVO te implementeren op een manier die past bij de unieke kenmerken van de organisatie en de context waarin zij opereert. Dit boek is een gids voor organisaties die ge nteresseerd zijn in de inhoud en toepassing van ISO 26000. Het biedt niet alleen duidelijkheid over het 'waarom, wat en hoe' van ISO 26000, maar beantwoordt tevens vele vragen die er leven over deze MVO-richtlijn, beschrijft achtergronden over MVO en ISO 26000 en laat vooral zien op welke manier ISO 26000 ge nterpreteerd en toegepast dient te worden. Daartoe worden de verschillende onderdelen en onderwerpen binnen ISO 26000 toegelicht, uitgelegd en ge llustreerd met praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland, van MKB-bedrijven, multinationals en overheden. Daarnaast biedt dit boek diverse praktische ISO 26000-tools, waaronder een quick scan om te bepalen in hoeverre een organisatie al werkt volgens ISO 26000. Tot slot biedt dit boek de eerste Nederlandse vertaling van de acties en verwachtingen ten aanzien van organisaties op alle MVO-kernonderwerpen en -issues binnen ISO 26000. Deze vertaling is gebaseerd op de Draft International Standard van de richtlijn die in september 2009 is uitgekomen en die naar verwachting een nagenoeg definitieve versie van de MVO-richtlijn zal blijken.Over de auteursLars Moratis is directeur van CSR Academy, een gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van MVO. Zijn expertise ligt onder meer op het gebied van MVO-strategieontwikkeling en ISO 26000.Timo Cochius is adviseur bij CSR Academy. Zijn expertise ligt in het bijzonder op het gebied van MVO-strategieontwikkeling, de implementatie van MVO, duurzaamheidsverslaglegging en ISO 26000.Deze uitgave is voor een deel gebaseerd op het normontwerp.

Wil je het boek lezen?ISO 26000 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lars Moratis. Lezen ISO 26000 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN